2024. 05. 17. Péntek Paszkál napja
Jelenleg a TV-ben:

Magyar retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Lóhúsbotrány: újabb bevásárlóhellyel bővült a lista

2013. február 10., vasárnap 20:36, frissítve: kedd 07:28

Vizsgálatot rendelt el a román mezőgazdasági miniszter a lóhúsbotrány miatt. A múlt héten derült ki, hogy román vágóhídról származtak azok a marhahúskészítmények, amelyek jelentős részben lóhúst tartalmaztak. Az élelmiszerből több európai uniós országba jutott. Nagy-Britanniában minden hasonló készítményt átvizsgálnak, a francia forgalmazó pedig bejelentette: pert indítanak a román beszállítójuk ellen.

Szombaton újabb bevásárlóhellyel bővült a lóhúsbotrány. A Tesco és a Burger King után a német Aldi is a listára került. A brit kormány azt ígérte, mindenkit megbüntetnek, aki felelős azért, hogy lóhús került a marhából készült termékekbe. Néhány britet azonban nem zavar a lóhús.


A botrány veszélyezteti a vásárlói bizalmat és ezáltal az óriási európai élelmiszeripart is. A húsok egy román vágóhídról érkeztek. A román mezőgazdasági miniszter vizsgálatot rendelt el a botrány kirobbanása után.

A gyorsfagyasztott élelmiszereket gyártó svéd Findus marhahúsos lasagne-ja a brit boltokban már lekerült a boltok polcairól.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!