2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Kékszalag: Litkeyék megvillantották sokrétű tudásukat

2013. július 26., péntek 10:21, frissítve: kedd 12:47

Szoros versenyt hozott a 45. Kékszalag, Európa legrégebbi tókerülő vitorlásversenye. Sokáig fej fej mellett haladt a verseny két esélyese, a Lisa és a Raffica. A harmadik favorit, a Principessa Fonyódnál homokpadra futott, és hátrányát már nem tudta ledolgozni.

Ujjongó tömeg fogadta a füredi mólón a 45. Kékszalag győztesét. Litkey Farkas 11. alkalommal nyerte meg a tókerülő versenyt, most Lisa nevű hajójával. A 18 fős csapat 14 óra feletti idővel teljesítette a 145 kilométeres távot.

„Azt gondoltuk, hogy egy gyenge szeles verseny lesz, arra is készültünk – mondta a versenyt követően Litkey Farkas. – Készítettem egy egészen nagy, gyenge szeles vitorlát, aztán kiderült, hogy még nagy szélben is kell vitorlázni reggel, úgyhogy egy nagyon érdekes verseny volt. Tényleg sokféle szintjét meg kellett mutatni a tudásunknak” – tette hozzá a Lisa kapitánya.

Király Zsolt, a Raffica kormányosa idén már a Bodeni- és a Genfi-tavon rendezett tókerülő versenyeket is megnyerte, a Balatonon a 9. alkalommal lett második.

„Jónak látszott, amit csináltunk, elég nagy sebességgel közeledtünk a cél felé, Litkey Farkas másodikként egy másik taktikát választott, igazándiból nem szabadott volna elengednünk, de elengedtük és megvert minket” – nyilatkozta Király Zsolt.

A 3. a Principessa lett Rauschenberger Miklós kormányzásával. Ez volt az utolsó, csak az egytestű hagyományos vitorlások számára tartott Kékszalag, jövőre már nyílt versenyt rendeznek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!