2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Lázár: Ütve vagyok folyamatosan

Hír TV,

2014. december 4., csütörtök 07:00, frissítve: csütörtök 17:41

Csak azért támadják a személyét, mert a Miniszterelnökséget vezetve sokak érdekeit sérti – így reagált Lázár János arra, hogy kiderült: nem szerepel a vagyonnyilatkozatában az a budai lakás, amelyet elmondása szerint a 10 éves fiának vásárolt. A kancelláriaminiszter a Hír TV-nek azt nyilatkozta, hogy spórolt pénzből és a család segítségével vette az ingatlant. A Demokratikus Koalíció a mentelmi bizottság eljárását követeli az ügyben, az LMP és a Jobbik pedig kötelezővé tenné a politikusok vagyonosodási vizsgálatát.

A Svábhegy egyik legszebb részén vásárolt a nyár elején egy ingatlant a 10 éves fiának Lázár János. A Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondása szerint a XII. kerületi, 120 négyzetméteres lakást hitelből, spórolt pénzből és családi kölcsönökből vette. Szakértők szerint ezen a környéken egy ilyen otthon kb. 60-70 millió forintba kerülhet, ez az ingatlan azonban nem szerepelt Lázár János idei vagyonnyilatkozatában.

„Azért nem szerepelt a vagyonnyilatkozatomban, mert a fiam számára megvalósított takarékoskodás jegyében vásároltuk, a jövedelmemből folyamatosan a feleségemmel együtt a gyerekek javára takarékoskodunk, természetesen a következő januári vagyonbevallásunkban, amikor a feleségem, gyerekeim, majd saját magam bevallását le kell adnom, minden a helyén lesz, minden benne lesz” – nyilatkozta Lázár János.

A 444.hu internetes portál azt írta: a lakás korábban Serfőző Péter, Giró-Szász András kormányzati kommunikációs államtitkár sógoráé volt. Lázár János az RTL-nek azt mondta: nem tudta, hogy kié volt az ingatlan korábban, ugyanis azt egy banktól vásárolta meg.


Pokorni Zoltán pont a hétvégén beszélt a Hír TV stúdiójában arról, hogy a Fidesz népszerűségének csökkenése miatt most önkorlátozást és visszafogottságot várna el párttársaitól. Ahogy fogalmazott: az „urizáló életvitelt” nem engedheti meg magának egyetlen vezető politikus, kormánytag sem.

„Sokan kritizálnak a párton belül és sokan kívül, ütve vagyok folyamatosan” – jelentette ki Lázár János. Elmondása szerint egyre több támadás éri, ám úgy érzi, ez azért van, mert a Miniszterelnökséget vezetve sokak érdekeit sérti. „Ezt én nem nevezném urizálásnak” – fogalmazott, hozzátéve, hogy tiszteletben tartja Pokorni Zoltán véleményét.

„Én minden nap a támadások középpontjában vagyok, elsősorban azért, mert olyan munkát végzek, ami sok embernek nem tetszik, vagy sok ember érdekeit sérti a párton belül vagy kívül. Jó lenne, ha a munkámról is tudnék néha beszélni, és nem arról, milyen órám van, milyen cipőm van, mekkora a lábam és mondjuk a gyerekeim javára hogyan próbálok takarékoskodni” – fejtette ki.

A Demokratikus Koalíció vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményez Lázár János ellen, azt szeretnék elérni, hogy családtagjainak vagyonnyilatkozatai is legyenek nyilvánosak. Ugyanezt követeli a Jobbik is. „A társadalmi bizalmat a magyar közéletnek helyre kell állítani, az ilyen ügyek ezt nem segítik, de azt is hozzá kell, hogy tegyem, hogy nem lex Lázárt kezdeményeztünk. Ez egy ügy – valószínűleg – a sok közül amelyet érdemes megvizsgálni, hogy milyen vagyongyarapodás történt és hogyan, de azt gondolom, hogy nemcsak Lázár Jánosról van szó, hanem nagyon sok országgyűlési képviselőről, aki a vagyonát családtagok, rokoni szálak mentén rejtette el, helyezte biztonságba” – mondta el Vona Gábor pártelnök.

Az LMP azt javasolja, vezessék be a politikusok kötelező vagyonosodási vizsgálatát.

„Mindent meg lehet magyarázni, de a bullshit már senkit nem érdekel Magyarországon, az embereknek eléggé tele van a hőcipője, világos intézmények kellenek, kell egy arra hivatott szerv, amelyik meg tudja nézni, hogy a politikus és a közvetlen hozzátartozói, magyarul a szülő felügyelete alatt lévő gyermek és a házastársa mi a túróból tudtak ekkora vagyonra szert tenni. Lehet legálisan, de akkor ki kell tenni az asztalra” – fejtette ki Schiffer András. Az LMP társelnöke egyébként az Állami Számvevőszékre bízná az országgyűlési képviselők és kormánytagok vagyonosodási vizsgálatát.

Kocsis: Ezek csak politikai támadások

A baloldali ellenzék és az őket támogató külföldi politikai körök lejárató kampánya áll az egyes fideszes politikusok vagyonosodását firtató kritikák hátterében – mondta a Hír TV Magyarország élőben című műsorában a Fidesz kommunikációs igazgatója. Kocsis Máté hozzátette: azzal számolnak, hogy a támadássorozat a következő hónapokban is folytatódni fog.

„Azt, hogy egy baloldali – nemritkán külföldről vezényelt – támadás indult néhány politikus ellen, úgy, hogy egyébként meg sem kérdezik őket sokszor arról, hogy egyáltalán mit tudnak a terhükre rótt vádakra mondani, egy politikai kampánynak tartom” – mondta Kocsis Máté.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!