2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Az olasz futball magyar mesterei

Következik:

Híradó 12:00

Laborc–Portik-jelentés: az MSZP győzelmét akarták elősegíteni

2013. április 22., hétfő 16:18, frissítve: kedd 12:37

Az MSZP választási győzelmét akarta elősegíteni és leleplező információkat ígért Portik Tamás a Gyurcsány-kormány titkosszolgálati főnökének, Laborc Sándornak. Ez derül ki a titkosítás alól feloldott jegyzőkönyvekből, amelyek részleteit az mno.hu hozta nyilvánosságra.

A kormányváltástól rettegő egykori olajbűnöző kétszer találkozott 2008 nyarán Laborc Sándorral. A dokumentumok szerint Portik arról is beszélt, hogy személyesen vitt pénzt MSZP-s politikusoknak, amit soha sem tudott meg senki. Azt mondta: ez biztonságot ad neki és azon fog dolgozni, hogy a baloldal kormányon maradjon 2010 után. Az NBH akkori főigazgatója hajlott az egyezségre. Portik Tamást arra biztatta, hogy a tudomására jutott információkat juttassa el hozzá, beleértve a rendőri, bírósági, ügyészségi korrupciót és a politikusokat érintő kényes ügyeket is. Laborc azt ecsetelte, hogy kezdetben a döntéshozókat úgy lehetne befolyásolni, hogy például elviszik prostituáltakhoz. Portik felajánlotta, hogy erről felvételt is lehetne készíteni, amit az elhárítás akkori főnöke jó megoldásnak tartott.

Szilvásy ötlete lehetett a találkozó?

A nemzetbiztonsági szakértői bizottság vezetője, Gálszécsy András Kontraszt cím műsorunkban arról beszélt: szerinte a két találkozó nem az ügyben szintén érintett Szilvásy György, egykori titokminiszter ötlete lehetett. Tovább >>>

További vizsgálatok jöhetnek

A Nemzetbiztonsági Bizottságban korábban meghallgatott Laborc Sándor többször is ellentmondásba keveredett a hanganyag tartalmával, ezért a fideszes Kocsis Máté szerint az ügyben további vizsgálatokra lesz szükség.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!