2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Különösen veszélyes: minden egyenruhást célpontnak tekint

2013. február 8., péntek 11:44, frissítve: szombat 13:31

Hajtóvadászatot indítottak Kaliforniában egy elbocsátott rendőr ellen, aki háborút hirdetett a testület ellen. Két rendőrt megölt, és a gyanú szerint ő végzett két civillel is. A hatóságok szerint a férfi különösen veszélyes, mesterlövészi kiképzést is kapott.

A dél-kaliforniai Nagy Medve-tó környékén keresik a rendőrből lett ámokfutót. A férfi kiégett kocsiját már megtalálták. „Találtunk nyomot a járművön és körülötte is, de ez egyelőre nem vezetett el a gyanúsítotthoz” – mondta a helyi seriff.

A 33 éves férfi már két rendőrt lelőtt, és a gyanú szerint egykori kollégájának lányával, valamint a nő barátjával is ő végzett. A támadássorozat előtt 11 oldalas levélben fenyegette meg a kaliforniai rendőröket: 40 embert név szerint is említ, de azt írja, minden egyenruhást célpontnak tekint. Szerinte a testület korrupt és rasszista, ráadásul azt állítja, 2008-ban jogtalanul fosztották meg állásától egy fegyelmi ügy miatt. „Ha elolvassák az üzenetét, kiderül, hogy a Los Angeles-i rendőrség a célpontja. Úgy is mondhatjuk, vendettát hirdetett a dél-kaliforniai rendőrök ellen” – fogalmazott Los Angeles rendőrfőnöke.


A gyilkos korábban a haditengerészetnél szolgált és mesterlövész-kiképzést is kapott, ezért különösen veszélyesnek számít. A legkönnyebb célpontnak számító motoros rendőröket már visszavonták az utakról. A férfit 2008-ban bocsátották el a rendőrségtől hamis tanúzás miatt. Azt állította, kiképzője őrizetbe vétel közben megrugdosott egy elmebeteget.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!