2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Kovács egy most is aktív, volt KGB-ügynököt informált

2014. május 21., szerda 07:00, frissítve: szerda 18:57

Jelenleg is aktív, egykori KGB-ügynökkel osztott meg információkat Kovács Béla. A politikus az orosz személyen keresztül került a magyar kémelhárítás látókörébe.

Egy jelenleg is aktív, egykori KGB-ügynökkel osztott meg információkat a jobbikos Kovács Béla – értesült a Magyar Nemzet. A lap információi szerint a kémbotrányba keveredett politikus rendszeresen találkozott a szóban forgó orosszal és tisztában volt annak beosztásával. A Magyar Nemzet szerint ezt támasztja alá az is, hogy a találkozókra konspiratív módon került sor és Kovács kényesen ügyelt arra, hogy senki se szerezzen tudomást az információátadásról. Ezért a találkozókra is úgy ment, hogy váltogatta a taxit és a tömegközlekedési eszközöket.

Előfordulhat

Csak tudtán kívül találkozhatott orosz hírszerzőkkel Kovács Béla – ezt állítja a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja. Mirkóczki Ádám szerint ez előfordulhat egy EP-képviselővel.

„Az, aki EP-képviselő, aki diplomáciai körökben mozog, nagykövetségek környékén, stb., stb., vagy aki ilyen státuszból kifolyólag külföldre utazik, tárgyal, az 99 százalék, hogy akár saját tudtán kívül is találkozik ilyen személyekkel” – fogalmazott a nemzetbiztonsági bizottság jobbikos tagja.

Tekintse meg a Mirkóczki Ádámmal készült teljes beszélgetést:

Nemcsak a magyar kémelhárítás, más európai titkosszolgálatok is figyelték már a jobbikos politikus ténykedését és orosz kapcsolatait – tudta meg az Index. Értesülésük szerint a belga, a francia és a lengyel kémelhárítás is segédkezett Kovács Béla működésének feltérképezésében. Bővebben >>>

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!