2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 2.

Következik:

Híradó 12:00

Kovács Béla-ügy: Nyilvánosságra hoznák a jegyzőkönyvet

2014. május 28., szerda 14:10, frissítve: csütörtök 07:06

Nyilvánosságra hozná a kémgyanúba keveredett Kovács Béla meghallgatásának jegyzőkönyvét a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke.

Molnár Zsolt azt mondta: a minősített dokumentumokat megküldi az Alkotmányvédelmi Hivatalnak és a Belügyminisztériumnak, azt kérve, adjanak állásfoglalást arról, hogy van-e nemzetbiztonsági kockázata annak, ha az iratok nyilvánosságra kerülnek. Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja továbbra is hisz Kovács Béla ártatlanságában. A politikus szerint nincs olyan bizonyíték, amely a kémügybe keveredett EP-képviselő ellen felhozott vádakat igazolná.

– Nekem az a bizonyíték, ami az elmúlt zárt ülésen elhangzott, illetve el nem hangzott, mert még egyszer mondom, én semmi olyan – sem képi, sem hangi, sem írásos – dokumentummal nem találkoztam, ami akármelyik Btk.-paragrafust kimerítette volna – mondta Mirkóczki Ádám.

Szél: Kovács Bélának nincs helye a politikában

Bár további válaszokat vár Kovács Béla feltételezhető kémtevékenységéről Szél Bernadett, az LMP-s politikus szerint a jobbikos képviselőnek nincs helye a politikában. Az ökopárt politikusa konkrét kérdéssorral készült a nemzetbiztonsági bizottság mai ülésére, ezekről azonban részleteket nem árult el.

– Továbbra is tartom azt, hogy Kovács Bélának a jelenléte a magyar politikában, és immár az európai politikában is komoly politikai kockázatot jelent. Elfogadhatatlan számomra az, hogy miközben a Jobbik arról beszél, hogy a mentelmi jogot el kéne törölni, gyakorlatilag fedeznek egy olyan embert, aki vastagon benne van egy ügynökügyben – mondta Szél Bernadett.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!