2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Moziklip

Következik:

Híradó 15:00

Kovács Béla rendre Moszkvának zsolozsmázott

2014. május 17., szombat 08:05, frissítve: szombat 17:34

Kovács Béla rendre oroszbarát álláspontot képviselt az Európai Parlamentben a különböző jegyzőkönyvek, hozzászólások tanúsága szerint.

Az Európai Unió és Oroszország februári csúcstalálkozója után primitív uniós hivatalnokokról írt, akik képtelenek megtalálni a közös jövőképet az oroszokkal. Máskor a KGST-t dicsőítette, amely szerinte gazdaságilag sokkal tisztességesebben működött az Európai Uniónál. A jobbikos politikus megfigyelőként jelen volt a krími népszavazáson, amelyet törvényesnek talált. A moszkvai egyetemet végzett Kovács Béla 1988-ban a Szovjetunióba költözött, és csak 2003-ban tért haza. Hivatalos életrajzában csak annyit árul el erről a 15 évről, hogy külkereskedelmi és pénzügyi igazgatóként dolgozott, de azt titkolja, hogy hol. A Magyar Nemzet közben azt is megtudta: egy lett európai parlamenti képviselőt is azzal gyanúsítanak, hogy orosz ügynök. Kovács Bélához hasonlóan Tatjana Zdanoka is jelen volt a krími népszavazáson.

Morvai Krisztina kiáll párttársa mellett

Kiáll Kovács Béla mellett és visszautasítja a többi Jobbikos EP-képviselő nevében is Morvai Krisztina Orbán Viktor azon szavait, miszerint a radikális párt hazaárulókat akar kiküldeni Brüsszelbe. A párt európai parlamenti listavezetője párttársához hasonlóan kádári nosztalgiával emlékezik a szovjet időkben létrehozott KGST-piacra.

– Arról, hogy az Európai Uniónál tisztességesebben viselkedett a KGST, azt hiszem, hogy azokat a magyar embereket kellene megkérdezni, akikkel én folyamatosan és rendszeresen találkozom lakossági fórumokon. Engedje meg, szerkesztő úr, hogy akkor válaszoljak az Ön kérdésére. Azoktól a gyári munkásoktól, akiket a gyárakból, üzemekből egyik napról a másikra utcára tettek, mert az elvtársak, ugye, egymás között leprivatizálták ezeket a gyárakat, üzemeket, ahol igenis azért normális, színvonalas dolgokat állítottak elő, autóbuszt, kalapot, ruhát, táskát, cipőt, és a többi – mondta Morvai Krisztina.

Gálszécsy: Megalapozott a gyanú

Biztos, hogy megalapozott a magyar hatóságok gyanúja, ha egy ilyen kényes esetben a mentelmi jog felfüggesztését kérték Brüsszeltől – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Gálszécsy András. Az egykor miniszterként a titkosszolgálatokat felügyelő politikus szerint Kovács Béla ezer szállal kötődik Oroszországhoz, és erősen valószínűsíthető, hogy információkat adott át Moszkvának.

„Nem tudom elképzelni, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal nyomós bizonyítékok nélkül feljelentést tett volna Kovács úr ellen. Nem olyannak ismerem sem a céget, sem a vezetőjét, Göbölös László tábornok urat, hogy ő ilyenre merne vállalkozni, hogy a rendelkezésre álló bizonyítékok nélkül egy ilyen kényes témában egy európai parlamenti képviselő ellen feljelentést tegyen” – mondta Gálszécsy András.

Vona Gábor célkeresztben

Egy volt jobbikos képviselő szerint Vona Gábort is Oroszországból irányítják. Bővebben >>>

 

Mint ahogy arról beszámoltunk, a Fidesz a Jobbik elnökének meghallgatását kezdeményezi. Bővebben >>>


A Jobbik elnöke közleményben elmondta: kész bármilyen vizsgálat elé állni. Bővebben >>>




Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!