2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Cirkusztestvérek

Következik:

Híradó 12:00

„Kötelet!” – Mesterházy egyetért, majd tagad

,

2014. január 27., hétfő 12:11, frissítve: hétfő 15:03

Bár felvétel van róla, letagadta Mesterházy Attila, hogy kötelet kiabáltak volna a szocialistaszimpatizánsok, amikor az MSZP-nagygyűlésén a jobboldali gazdasági kör tagjainak elszámoltatásáról beszélt.

Bár felvétel van róla, letagadta Mesterházy Attila, hogy „kötelet!” kiabáltak volna a szocialista szimpatizánsok szombaton, amikor az MSZP-nagygyűlésén a jobboldali gazdasági kör tagjainak elszámoltatásáról beszélt. Az összefogás miniszterelnök-jelöltje nem határolódott el a kijelentéstől, hanem egyetértett a bekiabálóval.

Mesterházy Attila vasárnap az ATV-n azzal védekezett, hogy nem „kötelet”, hanem „börtönt” kiabáltak a résztvevők. „Majdnem minden részlet igaz, kivéve azt, hogy »kötelet«. Nem ezt kiabálták be, hanem hogy »börtönt«. A beszédemben is végig a jogállami igazságtételről beszéltem, a törvény előtti egyenlőségről” – mondta a miniszterelnök-jelölt.

Mesterházy szavait a felvételek cáfolják, amelyeken tisztán hallatszik a szimpatizánsok véleménye – vagyis az, hogy kötelet követeltek a felcsúti polgármesternek. Mesterházy reagál is a bekiabálásra: arra mutat, ahonnan a vélemény érkezett.

 

A nagygyűlésre a szobordöntő Pityinger Lászlót is meghívták, bár csak a háttérből nézhette végig Mesterházy Attila beszédét. A háttérben dolgozott a szocialisták régi-új kampánytanácsadója, Ron Werber is. Az izraeli kommunikációs szakember volt az MSZP tanácsadója a 2002-es gyűlöletkampány idején is, amikor kiforgatták Kövér László „köteles” beszédét. A „kötél” a szombati nagygyűlésen is előkerült. A szocialistaszimpatizánsok a jobboldali gazdasági kör tagjait küldenék bitófára.

„Mészáros Lőrinc, a felcsúti gázszerelő, Orbán Viktor helytartója, aki három év alatt, kérem, három év alatt megötszörözte a cégének az árbevételét és ma a 88. leggazdagabb magyar ember. Három év alatt. Kérem, ez egy komoly teljesítmény, ha nem az a fő, hát, erényük, finoman fogalmazva, hogy Orbán Viktor barátai, és legyünk naivak, hanem ez, akkor viszont katedrát nekik a közgázon.” „Kötelet!” – szólt a bekiabálás. „Hát ezt a tudást, ezt oktatni kell, ez egészen biztos. Nem lehet, hogy ezt a sikert, akik ezt fel tudták halmozni, ne tanítsák a jövő menedzserei. De mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak” – tette hozzá az MSZP miniszterelnök-jelöltje. A baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje nem határolódott el, hanem kilátásba helyezte a bekiabáló ötletének megvalósítását.

– Ön elhatárolódik ettől a kijelentéstől?
– Én elismételném, hogy a témával kapcsolatban várnám a kérdéseket.

Az MSZP elnökségi tagja sajtótájékoztatóján nem akart foglalkozni az üggyel. „A témával kapcsolatban nagyon várnám a kérdéseket, és ezek, úgy gondolom, hogy a gyed extrának a témája és azok a témák, amelyeket ez felvet, sokkal fontosabbak, mint amit ön kérdezett tőlem” – mondta Bangóné Borbély Ildikó.

„Arra szólítjuk fel innen is a baloldali összefogás vezetőit, hogy tartsák távol Magyarországtól a gyűlöletet és az erőszakot!” – A Fidesz szóvivője szerint Gyurcsány Ferenc jelenléte hergeli a baloldali szavazókat. Hoppál Péter emlékeztetett, amikor a DK elnöke vezette az országot, tüntetők szemét lőtték ki a utcákon. „Sajnos Gyurcsány Ferenc megjelenésével, porondra lépésével, aki Mesterházy Attila háta mögött lépked két lépéssel, visszatért a magyar közbeszédbe ezek szerint a gyűlölet vagy a gyűlöletkeltés és az erőszakra való hajlam” – fogalmazott Hoppál Péter.

Gyurcsány Ferenc Facebook-üzenetében csak annyit írt a nagygyűlésről: nagyon rendben volt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!