2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Kósa: Most kell ezzel a problémával foglalkozni

2015. január 25., vasárnap 12:06, frissítve: vasárnap 19:18

Nyugat-Európa elkésett a bevándorlás kezelésével, de Magyarországon most még lehetne rendezni a helyzetet – erről Kósa Lajos, a parlament rendészeti bizottságának elnöke beszélt a Versusban. Kósa Lajos szerint nem szabad megvárni, hogy több százezren érkezzenek az országba, mert a nyugati országokban szigorítják a szabályokat. A kormányzati kommunikációs államtitkár szerint ennek gazdasági következményei is lennének.

„Addig, amíg Magyarországon akár egyetlen egy ember is dolgozni akar, de nem tud, mert nincs munkája, addig Magyarország számára a megélhetési bevándorlás káros.” – Gazdasági okai is vannak annak, hogy Magyarországon napirendre került a bevándorlás szigorítása, erről a kormányzati kommunikációs államtitkár beszélt P8 című műsorunkban. Giró-Szász András emlékeztetett, Nyugat-Európában azokban az országokban magas a fiatalok munkanélkülisége, ahol sok a bevándorló. Az államtitkár kiemelte, nemcsak azok jelentenek problémát, akik Magyarországon maradnak, hanem azok is, akik itt léptek be a schengeni övezetbe. Giró-Szász András megjegyezte, Brüsszel is a migrációs politika változtatására készül.

Nem szabad megvárni, hogy több százezer bevándorló érkezzen Magyarországra, ezért kell most rendezni a helyzetet, erről már a parlament rendészeti bizottságának elnöke beszélt. Kósa Lajos a Versus című műsorunkban hangsúlyozta: Nyugat-Európa már elkésett az ügyben.

„Magyarországnak most kell ezzel a problémával foglalkoznia, mert ahogy egyébként Franciaországban is a 90-es évek elején még lehetett volna ezzel a problémával foglalkozni, vagy ne adj Isten még korábban, a 70-es évek végén, 80-as évek elején, most már a szellem ki van engedve a palackból és látszik, hogy nagyon nehéz visszadugni. Először van a bevándorlás problémája és az integráció hiánya, utána a bevándorló szülők állampolgáraként született gyerekeik problémája, végül erre jön rá a terrorizmus. Ezek rendkívül szorosan összefüggnek. Ha valaki most ébred meg arra, a francia szatirikus hetilap elleni támadás után, hogy »huhh, baj van«, az már régen késő” – fogalmazott a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke.

A fideszes politikus emlékeztetett: három év alatt meghússzorozódott a Magyarországra érkező bevándorlók száma, döntő többségük gazdasági, és nem politikai menekült.

A Kósa Lajossal készült teljes beszélgetést a ma esti Versusban láthatják 21 óra 30 perctől.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!