2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kósa: A bevándorlás adhat okot az aggodalomra

,

2015. január 19., hétfő 16:50, frissítve: vasárnap 19:02

Az Európai Unió átlagának megfelelő a terrorfenyegetettség Magyarországon – jelentette ki a honvédelmi és rendészeti bizottság elnöke, miután a testület meghallgatta a rendészeti és terrorelhárítási szervek vezetőit. Kósa Lajos szerint azonban az elmúlt három évben meghússzorozódott a hazánkba érkező menekültek száma, ezért a bevándorlás témája komoly aggodalomra ad okot.

A Terrorelhárítási Központ főigazgatóját, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárát és a rendőrség bűnügyi főigazgatóját is meghallgatták a háromórás zárt bizottsági ülésen. Az egyéni és csoportos terrorveszély összeurópai gond – erről számoltak be a meghívottak a parlamenti pártok szakpolitikusainak.

A Jobbik szigorítana a menekülttáborok rendjén. „Amíg az Európai Unió-, illetve a NATO-tagságunk kötelez sok-sok jogszabályra, addig nagyon sok gyors és hatékony lépést nem fogunk tudni megtenni” – mondta Mirkóczki Ádám.

Az MSZP az erőforrásokat hiányolja. „Megítélésünk szerint mind humán-, mind pedig infrastrukturális felszereltségi-felszerelési kérdésekben lenne mit tennie a magyar kormánynak azért, hogy a jelenlegi jogszabályi keretek között […] a lehető legnagyobb biztonságban tudhassuk a magyar állampolgárokat” – fogalmazott Harangozó Tamás, a párt alelnöke.

A Gyurcsány-párt képviselője szerint a bizottsági ülésen nem derült ki, hogy a kormánynak van-e stratégiája a terrorizmus megelőzésére. „A Terrorelhárítási Központ főigazgatójának szakértelme, – hogy mondjam – mélyen alulmúlja az egóját, hiszen a bizottsági ülésen azért némi sértegetés mellett sikerült a terrorizmus elleni küzdelemről is beszélni” – mondta Vadai Ágnes, a bizottság független tagja.

A honvédelmi és rendészeti bizottság fideszes elnöke kitűnően felkészült szakembernek tartja a Terrorelhárítási Központot vezető Hajdu Jánost. Kósa Lajos közölte: az ország terrorfenyegetettsége átlagos az Európai Unióban, a bevándorlás viszont őt is aggasztja. „Az összes adat egyelőre arra utal, hogy Magyarország nem célország, hanem tranzitország. Több mint fele a menekültkérőknek durván 48 órát tartózkodott Magyarországon, és utána továbbutazott. Ezzel kapcsolatban az a probléma, hogy a magyar hatóságok nyilvántartásba veszik őket, biometrikus adatokat vesznek tőlük, alapvetően ujjlenyomatot, ez bekerül az Európai Unió rendszerébe, és amennyiben más országban jelentkeznek, vagy más országok hatóságai megtagadják tőlük a menekültstátust, akkor visszatoloncolják őket Magyarországra” – jelentette ki a politikus .

Az LMP visszavonná a magyar állampolgárságot azoktól a bevándorlóktól, akik súlyos bűncselekményt követnek el a magyar állam ellen.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!