2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Kora estére állhat helyre a légi forgalom

2012. december 8., szombat 12:55, frissítve: szombat 16:19

Délutánra, kora estére állhat helyre a légi forgalom a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, amely reggel óta tud újra járatokat indítani és fogadni. A Budapest Airport közlése szerint a rendszerek megbízhatóan működnek. Az irányítótoronyban tegnap délben keletkezett műszaki hiba okát kivizsgálják.

A kitűzött határidőnél 3 órával korábban, már reggel 7 órakor újranyílt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Az utasok már hajnaltól gyülekeztek; volt, aki Romániából érkezett, hogy Budapestről repülővel utazzon tovább. Az utasok egy részét a légitársaságok vagy az utazási iroda értesítette a kialakult helyzetről.

A repülőtér péntek délben zárt be. Az irányítótoronyban keletkezett műszaki hiba miatt nem tudtak sem fogadni, sem indítani járatokat. A bezárás 7500 utast érintett, közülük sokan Ferihegyen éjszakáztak.

– Minden ilyen műszaki rendellenességet természetesen nagyon alapos vizsgálat követ, mindenki, az érintett szakterületek bevonásával vizsgálja, hogy egészen pontosan mi történt – közölte Hardy Mihály, a BA vállalati és közkapcsolati igazgatója. Ez egy meglehetősen ritka meghibásodás volt, legalábbis itt a budapesti repülőtéren hasonlóra nem emlékszik senki – mondta el a Hír TV-nek Hardy Mihály. A Budapest Airport kommunikációs igazgatója szerint nap közben folyamatosan áll helyre a légi forgalom. Arra kérik az utasokat, hogy légitársaságuktól kérjenek információt járatuk indulásáról.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!