2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Amerika magyar grófja

Következik:

Európai Híradó 04:00

„Kizárt, hogy a NAV közreműködésével csaltak”

2013. november 29., péntek 12:03, frissítve: péntek 21:23

Az APEH volt elnökhelyettese szerint kizárt, hogy az adóhivatal közreműködésével követtek el milliárdos áfacsalást multicégek. Ezt egy egykori NAV-dolgozó állította, szavai alapján hetek óta kampányol az ellenzék.

Kizártnak tartja az egykori APEH volt elnökhelyettese, hogy az adóhatóság közreműködésével csaltak volna az áfával a multicégek milliárdos tételben. Vámosi-Nagy Szabolcs Magyarország élőben című műsorunkban azt mondta: az utóbbi években szigorodtak a NAV ellenőrzései.

– Ma azt látom, hogy az ellenőrzések szigorodnak, hogy egyre több úgynevezett kapcsolódó vizsgálatot rendelnek el. Ez azt jelenti, hogy megnézik a beszállítót, akitől vette a terméket, megnézik, hogy jogosan bocsátotta-e ki a számlát. Aztán megnézik a beszállító beszállítóját. Ez utóbbit egyébként nem kellene, európai bírósági ítélet mondja ki, de van, amikor meg kell nézni – fogalmazott az adószakértő.

A Vámosi-Nagy Szabolccsal készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Az adóhivatal csütörtökön jelentette be, hogy rágalmazás miatt rendőrségi feljelentést tesz egykori munkatársa ellen. Horváth András a sajtónak többször is azt állította, hogy a nagyobb hazai cégek és multinacionális vállalatok évek óta több mint ezermilliárd forint értékben csalnak adót, amihez kormányzati körök támogatásával az adóhatóság is asszisztál. Állításai alapján az ellenzéki pártok hetek óta kampányt folytattak a NAV ellen.

Követeli a DK

Személyesen az adóhivatal elnökétől követeli hétfőn az állítólagos áfacsalásról szóló információkat a Gyurcsány-párt. Ezt Varjú László, a DK pártigazgatója jelentette be. Az ügyet vizsgáló parlamenti bizottság felállítása korábban azért hiúsult meg, mert az MSZP nem volt hajlandó a Jobbik által is támogatott kezdeményezést aláírni. Varju László szerint ők minden, az ügyre irányuló vizsgálatot támogatni fognak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!