2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Kiverte a biztosítékot Szanyi vendéglátása

Hír TV

2014. szeptember 30., kedd 21:37, frissítve: szombat 19:58

A saját pénze helyett, az európai adófizetők pénzéből látta vendégül Szanyi Tibor Brüsszelben a Gój Motoros Egyesületet egy elvesztett fogadás miatt. A teljes költséget azonban vélhetően nem is rájuk költötte – a gój motorosok szerint olcsó menüt és kifogásolható szállást biztosított nekik. Az ügy miatt az MSZP fegyelmi eljárást indíthat Szanyi Tibor ellen.

A gój motorosokat Szanyi Tibor hívta meg Brüsszelbe. A szocialisták európai parlamenti képviselőjével Mészáros Imre, az egyesület elnöke egy közös tévés szereplés után kötött fogadást: ha áprilisban az MSZP nyer, akkor a motorosok, ha a Fidesz, akkor Szanyi látja vendégül a csapatot. Az egyesület júliusban akart Brüsszelbe utazni, de Mészáros szerint Szanyi ragaszkodott a szeptemberi dátumhoz, mert akkor már működik az Európai Parlament és ahhoz is, hogy legalább tízen menjenek. „Mivel hatan voltunk, ezért mondta Szanyi kapitány, hogy minimum tíz kell, mert akkor nem csoport a csoport, így jöttek be a civilek a képbe” – mondta Mészáros Imre, a Gój Motoros Egyesület elnöke.



A tíz fő feltehetően azért kellett, hogy Szanyi Tibor európai pénzből fizethesse ki a költségeket. A szabályok szerint ugyanis az európai parlamenti képviselők évente legalább tízfős csoportban, maximum öt alkalommal hívhatnak meg látogatókat. A 12 fősre duzzadt csoport után – az irányadó szabályzatból kiszámolható –, hogy 4224 eurót, vagyis körülbelül 1,3 millió forintot számoltathatott el az európai adófizetők pénzéből a szocialista politikus. A vendégek utazási költségeihez ugyanis kilométerenként kilenc centtel járul hozzá az EP, étkezési támogatásként 40 euró, a szállodai költségekre pedig 60 euró jár. Mészáros Imre szerint ennyit biztos nem költött rájuk Szanyi Tibor. „A bili csütörtök este borult ki a vacsoránál, amikor mondtam és jeleztem neki, hogy biodíszletnek vagyunk mi itt, semmit nem rendezett a saját pénzéből, eddig az EU pénzén vagyunk itt, és ezt mi sérelmeztük akkor. Túl azon, hogy minősíthetetlen volt a kaja és 12 eurós menüről választhattunk a belvárosban. Azt mondta nekem a Szanyi kapitány, és itt borult a bili, hogy örüljünk, hogy kint vagyunk, és meghívott egy sörre” – fogalmazott az elnök.

Mivel a támogatás csak hozzájárulás, a költségeket nem kell számlával igazolni, csak a látogatók személyes adataira van szükség. Az MSZP elnöksége kezdeményezte Szanyi Tibor meghallgatását. „Tegnap nem tudott az elnökségi ülésen részt venni. Ha megengedi, úgy tartom tisztességesnek, hogy először Szanyi Tiborral és az elnökséggel tárgyaljuk ezt meg, és utána fogom Önöket tájékoztatni erről” – nyilatkozta Tóbiás József, az MSZP elnöke.

Az ügyben kerestük Szanyi Tibort is, de adásunkig nem vette fel a telefonját.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!