2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Kiterjesztették a malajziai gép utáni kutatást

2014. március 11., kedd 08:04, frissítve: kedd 12:35

Kiterjesztették az eltűnt malajziai utasszállító repülőgép utáni kutatást: a gépet most már a Maláj-félsziget nyugati oldalán, valamint Vietnam északabbi részén is keresik a hatóságok. A repülőgép szombat hajnalban tűnt el a radarokról. Időközben kiderült, hogy a lopott útlevéllel utazók egyike egy 19 éves iráni férfi volt, aki a jelek szerint Németországba akart kivándorolni. A thaiföldi rendőrség gyanúja szerint a két, lopott útlevéllel utazó férfi nem terrorista, hanem menedékkérő lehetett.

A tajvani Penghu kikötőjéből futott ki egy hajó, hogy felkutassa a Vietnam és Malajzia között eltűnt utasszállító repülőgépet. „Ahogy megkaptuk a parancsot, azonnal elkezdtük az előkészületeket. Azt a területet fésüljük át, ahol a Malaysia Airlines gépének valószínűleg nyoma veszett. Reméljük, a lehető leghamarabb odaérünk a helyszínre” – nyilatkozta a tajvani védelmi minisztérium szóvivője.

A járat helyi idő szerint szombat hajnalban szállt fel Kuala Lumpurból, és Pekingbe tartott. A felszállás után egy-két órával eltűnt a radarokról, egy vietnami sziget közelében, de még malajziai felségvizek felett, fedélzetén 239 emberrel.

Az utasszállító után kutató repülőgépek és hajók egyelőre nem találtak roncsokat. Emiatt kiterjesztették a keresést, és most már a Maláj-félsziget nyugati oldalát, valamint Vietnam északabbi részének szárazföldjét is átfésülik. A gép ugyanis letérhetett az előírt repülési útvonalról, miután megpróbált visszafordulni.

A gép eltűnésére egyelőre nincs magyarázat. A térségben nem voltak szélsőséges időjárási körülmények, a gép biztonságos, 10,6 kilométeres magasságban repült, a pilóták pedig nem adtak le vészjelzéseket. Az egyetlen szokatlan esemény az volt, hogy a gép megpróbálhatott visszafordulni a tenger felett.

Annyi kiderült, hogy a gépen két férfi lopott útlevéllel utazott, ők azonban a thaiföldi rendőrség szerint valószínűleg menedékkérők, nem pedig terroristák voltak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!