2024. 04. 30. Kedd Katalin, Kitti napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Kitartanak: több gimnáziumban ma is tüntetnek a diákok

2012. december 15., szombat 15:58, frissítve: szombat 17:40

Ma is több gimnáziumban tiltakoztak a felsőoktatás átszervezése ellen. Az oktatási államtitkár sajtótájékoztatóját egy aktivista zavarta meg.

Szombaton is több gimnáziumban tiltakoztak a felsőoktatás átszervezése ellen. Hajdúböszörményben a diákok a városháza előtt demonstráltak. Hatpontos petíciót adtak át a helyi jegyzőnek, amelyben többek között követelik, hogy állítsák vissza a hallgatói keretszámokat a tavalyi szintre.


A dunakeszi Radnóti Miklós Gimnáziumban több mint száz diák ülősztrájkolt az iskola aulájában. Ők is a keretszámok csökkentése miatt demonstráltak. Az intézmény többi diákja a sztrájk helyett órára ment, mivel ma is tanítás van.

Több budapesti gimnázium sztrájk helyett tüntetést szervezett délutánra a fővárosi Múzeumkertbe, akik kora délután – csupán néhány táblát hagyva maguk után – körülbelül ötvenen átvonultak az V. kerületi Radnóti gimnáziumba, hogy csatlakoznak az ottani tüntetőkhöz – közölte a Hír Televízió helyszíni tudósítója.

Besegít az intézmény

Minden tizedik fizetős képzésre felvett hallgató tanulmányához hozzájárul majd a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi kara. Az intézmény ugyanis ösztöndíjat hoz létre. A közleményük szerint azért, hogy enyhítsék az állami keretszámok csökkentése miatt kialakult bizonytalanságot. A támogatást a tanulmányi eredménytől teszik majd függővé, az egyetem az önköltség felét állná. Az intézmény emellett a már eddig nyújtott tanulmányi- és szociális ösztöndíjait is megtartja.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!