2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Kimi Räikkönen örül a kánikulai időjárásnak

2013. július 26., péntek 11:50, frissítve: kedd 12:48

A 38 fokos hőséggel és az új gumikkal is meg kell küzdenie a csapatoknak Forma–1-es Magyar Nagydíjon. A mezőny már megérkezett a Hungaroringre. Tíz órakor pedig az első szabadedzéssel megkezdődött a versenyhétvége.

Vettel, Alonso, Räikkönen vagyis a vb-pontverseny első három pilótája már felkészült a Magyar Nagydíjra. Az egyik legnagyobb kihívást a hőség jelenti majd a pilótáknak a hazai versenyen.

A Hungaroringre a Pirelli új gumikkal érkezik, a tavalyi győztes Lewis Hamilton büntetés miatt nem tesztelhette az új abroncsokat, a Mercedes így hátrányból indul a hétvégén. „Nehéz hétvége lesz, a körülmények nem segítenek. Ráadásul a többi csapattól eltérően mi még nem próbáltuk ki az új gumikat. De megpróbáljuk utolérni magunkat, és a lehető legkeményebben fogunk dolgozni annak érdekében, hogy kitapasztaljuk az abroncsokat és a lehető legjobb rajtpozíciót érjük el” – nyilatkozta Lewis Hamilton.

A világbajnoki pontverseny harmadik helyén álló Kimi Räikkönen örül a kánikulai időjárásnak. „Szerintem mi mindig egy kicsit jobban örülünk, ha melegebb az idő. Most azonban kicsit nehezebb lesz megmondani, hogy a tavalyi és a szezon eleji abroncsokhoz képest milyen lesz az új gumikkal versenyezni” – mondta a Lotus pilótája.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!