2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Kilenc megyében extrém hideg várható

2014. január 27., hétfő 08:24, frissítve: hétfő 12:46

Mínusz 15 fokos fagyra figyelmeztet kilenc megyét a meteorológiai szolgálat. Romániában is hóvihar tombol, Buzauban szinte minden út járhatatlan.

Kilenc megyében figyelmeztet a várható extrém hidegre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzések szerint az ország déli és középső részén mínusz 15 fok is lehet. Hószállingózásra, havazásra a Dunántúlon és a keleti határnál lehet számítani. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire mínusz 3 és mínusz 8 fok között várható. Késő estére mínusz 4 és mínusz 10 fok közé hűl majd a levegő.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. több mint száz munkagéppel takarítja az utakat országszerte. A szervezet szóvivője a Hír TV-nek azt mondta, az utak többsége síkos és ködfoltos, a kiszórt só pedig csak a mínusz 5 fok körüli hőmérsékleten fejti ki olvasztó hatását, ezért a közlekedőket óvatosságra kéri.

„Közel száz munkagépünk dolgozik jelenleg is hóeltakarítás és síkosságmentesítési munkákon – közölte Pécsi Norbert Sándor. – Erre azért van szükség, mert például az ország középső területén és az Északi-középhegységben mínusz 10-15 fokot is mértek a szakembereink, az alsóbbrendű utakon ezért jégbordás szakaszok még előfordulhatnak Nógrád, Heves, Somogy megye egyes térségeiben, illetve Sárbogárd, Kecskemét és Makó környékén. A fő- és mellékutakon is jeges szakaszokra kell számítani Kaposvár és Marcali térségében” – tette hozzá a szóvivő.

A hóviharok miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van érvényben Románia több megyéjében is. Bővebben »»»

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!