2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Kikerülhetünk a túlzottdeficit-eljárás alól

2013. május 29., szerda 07:04, frissítve: szerda 12:14

Ma dönt az Európai Bizottság arról, hogy javasolják-e a Magyarország elleni túlzottdeficit-eljárás megszüntetését.

Egy brüsszeli jelentés alapján határoznak, ami a legutóbb bejelentett háromlépcsős kormányzati intézkedéseket is figyelembe veszi a várható deficit kiszámításakor. Mivel ezekkel várhatóan jövőre is 3 százalék alatt marad a magyar költségvetési hiány, ezért az ország kikerülhet az eljárás alól.

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséről az uniós pénzügyminiszterek dönthetnek a következő találkozójukon, június közepén. Győri Enikő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában azt mondta: az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának eredményességét igazolja, hogy 9 év után most mutatkozik a legnagyobb esély arra, hogy Magyarország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól.

– Jó esélyünk van arra, hogy kikerüljünk a 9 éve tartó túlzottdeficit-eljárás alól, ez azt jelenti, hogy Magyarország a belépés óta nem tudta teljesíteni 2010-ig azt, amit vállalt és így a szégyenpadon üldögéltünk 9 éven át – ennek van most vége. Ez azt jelenti, hogy a 2010 óta folytatott gazdaságpolitika eredményes, a magyar emberek teljesítményét most az Európai Bizottság is elismeri – jelentette ki Győri Enikő fideszes EP-képviselő.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!