2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Kiderült, mi okozhatta a döbbenetes tragédiát

2013. július 10., szerda 12:09, frissítve: csütörtök 13:40

Emberi mulasztás okozhatta a hétvégén, Kanadában felrobbant olajszállító tragédiáját. A helyi rendőrség szerint egy másik kisváros tűzoltói kikapcsolhattak egy, a fékeket üzemeltető motort. A balesetben legkevesebb 15-en meghaltak, 35 embert még mindig keresnek.

Nyomozás indult a kanadai vonatbaleset miatt. A nyersolajat szállító tehervonat szombaton siklott ki, 15-en haltak meg, de a rendőrök szerint ez a szám még tovább emelkedhet.

– A vonat negyed kettőkor siklott ki és bár nem tudjuk a pontos sebességét a tragédia időpontjában, a szerelvény jóval gyorsabban ment, mint ahogy az megengedett lett volna – mondta a kanadai közlekedésbiztonsági tanács nyomozója.


A vonatot egy kisvárosban állították le még péntek este, de a fékeket üzemeltető motort járni hagyták. Ez meghibásodott és kigyulladt. A kiérkező tűzoltók ezért kikapcsolták, a vonat ezután indult meg magától.

– Olyan volt, mint a napfény és sok robbanást is hallottam. Ezután megfogtam a kamerámat, beültem a kocsimba és elindultam a belvárosba. Bementem, hogy megnézzem, mi történt, és akkor láttam a lángokat mindenfelé, ekkor még nem tudtam, hogy mi okozta a tüzet – állította egy szemtanú. 

Az öt mozdonyból és 72 tartálykocsiból álló vonatszerelvény Észak-Dakota amerikai államból szállított nyersolajat Kanada keleti részébe.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!