2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Napindító 07:30

Kétségbe vonták a Tavares-jelentés legitimitását

2013. július 9., kedd 07:22, frissítve: szerda 11:56

A Tavares-jelentés miatt bírálta az Európai Parlamentet (EP) a távozó cseh miniszterelnök. Petr Necas kétségbe vonja az EP határozatának legitimitását.

A kormányfő szerint a Tavares-jelentés rendkívül veszélyes precedenst teremt, és nem az EP feladata arról dönteni, sérültek-e az alapjogok Magyarországon. Erre vonatkozóan a jelentés semmiféle konkrét példát nem tartalmaz, jegyezte meg a miniszterelnök, aki három év után a héten távozik tisztségéből kabinetfőnökének korrupciós botránya miatt.

Korábban más nemzetközi szervezet is tiltakozott a Magyarországot elítélő Tavares-jelentés ellen – a Páneurópa Unió elnöke írt levelet az ügyben. Az Európai Néppárt pedig a szocialisták partizántámadásáról beszél és az uniós kampány részének tartja a hazánkkal szembeni eljárást.

A Jobbik pedig kezdeményezte a Tavares-jelentést megszavazó magyar EP-képviselők meghallgatását. A Magyarországot elmarasztaló dokumentumra az MSZP összes európai parlamenti képviselője igent mondott – a radikális párt szerint ezzel hazaárulást követtek el.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!