2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Két halott, rengeteg sérült a San Franciscó-i repülőbalesetben

2013. július 7., vasárnap 07:34, frissítve: vasárnap 20:00

Ketten meghaltak és több mint 180-an megsérültek, amikor földet éréskor kigyulladt egy repülőgép San Franciscóban. A dél-koreai Asiana Airlines gépének egy része teljesen kiégett, a farokrész leszakadt.

Sérültet szállítanak a mentők a San Franciscó-i repülőtéren – a felvételeken látható hölgy egyike azoknak az utasoknak, akik az Asiana Airlines járatán utaztak. A dél-koreai légitársaság Szöulon keresztül Sanghajból érkező gépe földet éréskor gyulladt ki. Szemtanúk szerint a pilóta leszálláskor elvesztette az irányítást a Boeing 777-es felett, amelynek farka a földnek csapódhatott. A repülőgép egy része teljesen kiégett.

„Láttam, ahogy nagyon gyorsan közeledik egy gép, aztán szikrákat láttam a hajtómű környékén, valószínűleg azért, mert rosszul ért földet. Ezután fordult egyet, 360 fokot, aztán füstoszlopot és tüzet láttam” – idézte föl a történteket egy szemtanú.

„A farokrész hozzácsapódott a leszállópályához, egy hatalmas csattanást hallottam, azt hiszem, leszakadt. Azután a gép elkezdett forogni, majd megállt ott, ahol van, azután láttam, ahogy kitör a tűz” – számolt be egy másik szemtanú.

A járaton a 16 fős személyzet mellett 291 utas tartózkodott, többségük kínai, dél-koreai és amerikai volt.

„Éppen jöttem a repülőtérre, amikor felhívott, hogy lezuhant a gépe. De rögtön mondta azt is, hogy neki nem történt baja, és sikerült kimenekülnie” – mesélte egy hölgy, akinek a testvére a járaton volt.

Az Asiana Airlines Dél-Korea második legnagyobb légitársasága a Korean Air után. Az ázsiai ország kormánya bejelentette, hogy szakértői csapatot indított útnak a helyszínre a történtek kivizsgálására.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!