2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Túlélve Bolíviát

Következik:

Híradó 12:00

Kémper: nem adott érdemi választ a törvényszék

2013. július 24., szerda 07:40, frissítve: csütörtök 08:27

Érdemben nem válaszolt a Debreceni Törvényszék a Nemzetbiztonsági Bizottság kémperrel kapcsolatos levelére. A testület elnöke azt kérte a bíróságtól, hogy küldjék meg a bizottságnak az évtizedekre titkosított büntetőeljárás iratainak másolatát, hogy a tagok megismerhessék a részleteket.

A Debreceni Törvényszék első fokon a per négy vádlottjából hármat bűnösnek talált. Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatója és Szilvásy György, a Gyurcsány-kormány volt titokminisztere letöltendő börtönt kapott kémkedésért. Galambos utódját, Laborc Sándort pedig bűnpártolásért ítélték nem jogerősen felfüggesztett szabadságvesztésre.

„A Debreceni Törvényszék katonai tanácsának elnöke tájékoztatott arról, hogy a nemzetbiztonsági bizottság megkeresését a Debreceni Törvényszék elnökéhez küldte meg, mert a Debreceni Törvényszék elnökének van joga dönteni a nemzetbiztonsági bizottság kérelmével kapcsolatosan, és így majd a törvényszék elnöke fog tájékoztatni mint nemzetbiztonsági bizottság elnökét, hogy mi a döntés” – mondta a Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!