2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Napi aktuális 00:10

Kegyetlen mészárlás: fotókról kellett azonosítaniuk halott gyermekeiket

2012. december 16., vasárnap 18:23, frissítve: kedd 07:50

XVI. Benedek pápa imádkozik az amerikai lövöldözés áldozataiért. A katolikus egyházfő vasárnapi imájában együttérzését tolmácsolta az áldozatok hozzátartozóinak, és értelmetlennek nevezte az erőszakot. Közben Connecticut államban több helyen virrasztást tartottak, Barack Obama ma a helyszínre látogat és beszédet mond. A rendőrség közzétette a 28 áldozat névsorát, a halottak nagy része 6-7 éves gyermek.

Gyertyákkal, közös énekkel emlékeztek az iskolai lövöldözés áldozataira Newtownban. A hatóságok vasárnapra az összes áldozatot azonosították. A halottak között 20 gyermek van, ők hat-, illetve hétévesek voltak. A holttestüket nem adják ki a családoknak, így fotókról történt az azonosítás.

A testükkel védték a gyerekeket

Barack Obama nemzeti gyászt rendelt el, és hamarosan a helyszínen találkozik az áldozatok családtagjaival. A gyilkos egy 20 éves fiatal volt, aki először saját anyjával végzett, az iskolában pedig 6-7 éves gyermekekre vadászott. Több tanár a saját testével védte a gyerekeket a golyóktól, egyikük pedig a szekrényekbe bújtatta őket, mielőtt végzett vele az ámokfutó. Közben az Egyesült Államokban kiújult a vita a fegyvertartásról. „Virginiában egy sör megvásárlásához személyi igazolvánnyal kell bizonyítani, hogy a vásárló elmúlt 21 éves. Azokat a fegyvereket azonban, amelyeket az iskolában használtak, bármilyen igazolvány nélkül megveheti az is, aki még nincs 21 éves. Ez őrültség” – mondta egy aktivista.


Részvétét fejezte ki XVI. Benedek pápa is. A katolikus egyházfő értelmetlennek nevezte az erőszakot és azt mondta, imádkozik az áldozatokért.

Könyörtelen vérengzésre készült

Közben Oklahoma államban a rendőrség őrizetbe vett egy tizenévest, aki saját iskolájában készült vérengzésre. A 18 éves fiú azt tervezte, hogy lelakatolja az egyik osztály ajtaját, és tüzet nyit a diákokra. A fiatal tettestársakat keresett, és egyik tanárának is elárulta, hogy fegyvert vásárolt, számítógépén pedig fegyverekről és bombakészítésről szóló anyagokat találtak.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!