2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:10

Kassai Viktor vezeti a csúcsrangadót

2013. április 23., kedd 13:27, frissítve: szerda 07:45

Csúcsrangadóval indul ma este a labdarúgó-Bajnokok Ligája elődöntője. A fináléba jutásért zajló párharc első mérkőzésén a tavalyi döntőt elbukó Bayern München hazai pályán fogadja az FC Barelona együttesét.

A német bajnokságban már célba ért a Bayern, de ha a müncheniek a Bajnokok Ligájában is maradandót akarnak alkotni, akkor a spanyol éllovas Barcelonát kell kiütniük az elődöntőben. A bajorok célja nyilvánvalóan az, hogy előnyt harcoljanak ki hazai pályán.

„A Barca az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legjobb csapat, ezt el kell ismerni. Ugyanakkor jó dolog, hogy azt tapasztaljuk és halljuk mindenhonnan, hogy megverhetjük őket. Ezért is dolgoztunk, hogy a legjobbakkal is fel tudjuk venni a versenyt. Mindenképpen győzni szeretnénk” – mondta Philipp Lahm, a Bayern München csapatkapitánya.

Az elmúlt hetekben mindkét tréner pihentette legjobbjait. A Bayernből az eltiltott Mario Mandzukic és a sérült Toni Kroos hiányzik majd, a katalánoknál pedig nem léphet pályára a szintén sérült Puyol és Mascherano, valamint az eltiltott Adriano.

„A Bayern jól összerakott csapat, kiváló játékosokkal a keretben. Nagyon labdabiztosak, és a védőik is segítik a támadójátékot. Láthattuk már ebben ebben a szezonban, hogy mennyire hatékonyak. Nehéz meccs vár ránk, nem lesz könnyű dolgunk Münchenben” – jelentette ki Xavi Hernández, a Barcelona középpályása.

A Bayern és a Barcelona eddig hatszor találkozott egymással az európai kupaporondon: 1996-ban a németek jutottak tovább az UEFA-kupa elődöntőjéből, 1998-ban a Bajnokok Ligája csoportkörében mindkét meccset a müncheniek nyerték. Legutóbb, 2009-ben a BL negyeddöntője sima Barca-továbbjutással zárult.

A kedd esti elődöntőnek magyar vonatkozása is lesz: az összecsapást Kassai Viktor vezeti.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!