2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Juhász: Nem kívánok bűncselekményhez asszisztálni

2015. január 15., csütörtök 12:25, frissítve: csütörtök 19:17

Lemondott bizottsági tagságáról Juhász Péter. Az Együtt társelnöke a tegnapi demonstrációt követően az V. kerület bizottsági ülésén folytatta a tiltakozást.

Az ülésről kivonult, és jelezte, hogy a közgyűlés munkájában sem vesz részt. Juhász szerint a kerület bűncselekményt követ el, ehhez pedig nem kíván asszisztálni. Sajtóhírek szerint a kerület nyolc ingatlant adott bérbe, amiket rövid időn belül olcsóbban adtak el a bérlőnek, mint amennyibe egy külsős vásárlónak került volna. Rogán Antal szerint Rónaszéki László meggyanúsításának nincs köze az önkormányzathoz.

A bizottsági ülésen szóváltásba keveredett Juhász Péter és Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester:

– Én ehhez nem vagyok hajlandó semmilyen módon asszisztálni, így ezen a mai ülésen sem kívánok részt venni, viszont szeretném átadni azt a feljelentést, amelyet az ügyészséghez eljuttattam. Ebben tizennégy oldalon rendkívül részletességgel van leírva a bűncselekmény
– Juhász úr, legyen szíves átadni!
– Jó, világos, átadom Önnek. Én szeretném felhívni a figyelmét, hogy Önt nem védi mentelmi jog, nehogy abba a helyzetbe kerüljön, hogy Rogán Antal Önt tolja előre, hiszen maga fog börtönbe kerülni, ez egy személyes javaslat. Én nagyon óvom ettől, mert irreális, ami itt folyik. Köszönöm.

Nem volt törvénysértő az V. kerület lakás-bérbeadási rendszere – a belváros alpolgármestere szerint. Böröcz László ugyanakkor a bizottsági meghallgatáson kiemelte: a kerület új rendeletet készít elő a bérlés és az eladás szabályozására. „Én ezt az egész ügyet – ugye, ahogy a pénzügyi bizottságon is hallható volt – gyakorlatilag az összes szakértő megállapította, hogy jogszerű volt. Az összes szakértő arra a következtetésre jutott, hogy jogszabályilag miden jogszabálynak megfelelt, ráadásul úgy egy felettesi jogszabály rendelkezik arról, a lakástörvény rendelkezik arról, hogy lehet kedvezményt biztosítani a bérlőknek vagy a kérelmezőknek. Ebből ered az egész, és nyilván ezek az elmúlt huszonöt évben minden egyes alkalommal, minden egyes ciklusban így történt” – mondta az alpolgármester.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!