2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Róma - Cinecitta magyarul

Következik:

Híradó 12:00

Jövő hétfőn hallgatnák meg az ombudsmant

,

2014. szeptember 22., hétfő 13:03, frissítve: hétfő 19:07

Továbbra is tagadja a TASZ, hogy egyeztettek volna az ombudsmani hivatallal a tűcsereprogramról szóló jelentés nyilvánosságra hozásáról. Az igazságügyi bizottság elfogultság miatt jövő hétfőn hallgatná meg az alapjogok biztosát.

Jövő hétfőn hallgatná meg az alapvető jogok biztosát az Országgyűlés igazságügyi bizottsága hivatalának elfogultsága miatt – közölte a testület KDNP-s elnöke. Rubovszky György szerint a Székely László által vezetett hivatal nem teljesítette az objektív és független vizsgálódás elvárásait, amikor a tűcsereprogramról készített jelentést.

– Van egy biztonsági időpontunk, a kedden 11 óra. Értelemszerűen először a hétfő, utána a kedd következhet. Ez a formai kérdés. A tartalmi kérdés pedig az, hogy a pénteken megjelent Magyar Nemzet-újságcikkből olyan adatok olvashatók ki, hogy esetleg az objektív véleményalkotás, a tárgyilagos eljárás hiányzik az alapvető jogok biztosának hivatalának a munkájából, ami a jogállam elleni támadás – fogalmazott Rubovszky György.

A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott levelezésből ugyanis kiderül: az ombudsmani hivatal vezető munkatársa és a TASZ jogvédő szervezet ugyanis előzetesen egyeztetett a józsefvárosi önkormányzatot elmarasztaló jelentésről. A kereszténydemokrata politikus szerint ráadásul a jelentés már azelőtt készen volt, hogy a bepanaszolt felet meghallgatták volna.

Tagadja a TASZ, hogy egyeztettek volna a tűcsereprogramról szóló jelentés nyilvánosságra hozásáról az ombudsmani hivatallal. A jogvédő szervezet drogpolitikai szakértője a köztévé reggeli műsorában azt mondta, azért sem igaz a késleltetésről szóló hír, mert az lett volna az érdekük, hogy a jelentés még a tűcsereprogram augusztusi megszüntetése előtt megjelenjen. Sárosi Péter azt állítja, a Magyar Nemzetben megjelent levelezésrészletekhez nincs köze, azok a biztosi hivatal két munkatársa között zajlottak.

Sárosi Péter: Nem tőlem származik és nem is nekem szól. Tehát az az ombudsmani hivatal két munkatársa közötti levélrészlet és azt is szeretném tisztázni, hogy én nem olvastam ezt a jelentést.
Riporter: Más sem?
Sárosi Péter: Más sem, akkor olvastuk először, amikor ez hivatalosan megérkezett a múlt héten a hivataltól.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!