2024. 05. 01. Szerda Fülöp, Jakab napja
Jelenleg a TV-ben:

Budapest retró 1.

Következik:

Híradó 12:00

Jövő héten rajtol a 46. Kékszalag

2014. június 30., hétfő 18:35, frissítve: péntek 08:50

Jövő hét csütörtökön rajtol Balatonfüreden a 46. Kékszalag vitorlásverseny mezőnye. A sporteseményen kulturális és gasztronómiai rendezvények is várják majd az érdeklődőket.

Tavaly Litkey Farkas kerülte meg leggyorsabban a Balatont, az volt a tizenegyedik győzelme a Kékszalagon. Az idei versenyen egy- és többtestű hajók is indulhatnak. „Tavaly sem a miénk volt a leggyorsabb hajó, volt sok olyan része a versenynek, amikor nem az élen vitorláztunk. Egy nagyon jó képességű, szépen felkészített, nagy teljesítményű hajónk van, amelynek van sansza a győzelemre” – mondta Litkey Farkas.

A Magyar Vitorlás Szövetség 46. alkalommal rendezi meg a tókerülő versenyt. „Kulturális, kulináris Kékszalagokat rendezünk Balatonfüreden, illetve Kékszalag-fotóverseny is lesz, úgyhogy sok érdekesség várja az ide látogatókat” – mondta Holczhauser András, a szövetség főtitkára.

Balatonfüreden borfesztivál várja az érdeklődőket. „Csak olyan pincészetek állíthatnak ki, akik a VinCE Magazinnál korábban elértek négycsillagos eredményt. Ez a minőségi szint párosul azzal az igényességgel, amelyet Balatonfüred képvisel” – mondta Németh Ágnes, a VinCE Balaton főszervezője.

Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke arról beszélt, hogy idén az okostelefonokra letölthető Balatonhelp alkalmazás segíti a vitorlázók biztonságát a Kékszalagon.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!