2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Jávorék még emésztik a kongresszus döntését

2013. január 27., vasárnap 10:24, frissítve: vasárnap 16:33

Ismét nemet mondott a Bajnai-útra az LMP kongresszusa. Az még kérdés, hogy a balszárny beletörődik-e az újabb vereségbe vagy kilép a pártból.

Továbbra sem lép a Bajnai-útra az LMP, az ellenzéki párt balszárnya ismét vereséget szenvedett a kongresszuson. A Jávor Benedek és Karácsony Gergely vezette csoportosulás, a Párbeszéd Magyarországért Platform haladéktalanul megkezdte volna a tárgyalást Bajnai Gordon választási mozgalmával, az Együtt 2014-gyel. A javaslatot a kongresszusi küldöttek megvitatták, majd elvetették. Nem kapott többséget a másik két hasonló indítvány sem. Az LMP pártalapítványának vezetője az év végéig elhalasztotta volna a választási együttműködés kérdését. Elek István, az LMP egyik alapítója kompromisszumos megoldást keresett. Megtartotta volna a különutas politikát annyiban, hogy a párt saját listát állított volna a 2014-es választásokra. Ugyanakkor az egyéni választókerületekben engedte volna a közös jelöltállítást más ellenzéki pártokkal.

„Én reméltem, hogy a platformjavaslat vagy Elek István kompromisszumos javaslata átmegy – mondta Jávor Benedek, hozzátéve: – nyilván számítottunk rá, hogy ez a forgatókönyv is benne van a pakliban. Ezt most meg kell emészteni” – fogalmazott az LMP országgyűlési képviselője a döntést követően.

A platform tagjai vasárnap értékelik a kongresszusi döntést. Az is elképzelhető, hogy elhagyják a pártot.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!