2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 05:00

Ismét dörögnek a fegyverek Kelet-Ukrajnában

2014. november 24., hétfő 08:08, frissítve: kedd 12:29

A donecki repülőtér irányából egy, a városhoz közeli falut lőttek szét ismeretlenek, a lövöldözésben nem halt meg senki. Az ENSZ szerint az elmúlt nyolc hétben megnőtt a halálos áldozatok száma, naponta átlagosan tizenhárom katona, lázadó vagy civil veszti életét Kelet-Ukrajnában.

A szombati, Krasznij Pahar-i tűzharcban házak semmisültek meg, és egy asszony sérült meg komolyabban. A falusiak a vasárnapot a rom eltakarításával töltötték. A település két kilométerre van Doneck városától.

„Hat óra körül erős robbanást hallottunk, az áram azonnal elment, a feleségem sikoltani és nyöszörögni kezdett, az unokám sírva fakadt. Sötét volt, egy ideig elemlámpát kerestem, bekapcsoltam. Nagyon erősen vérzett a feleségem. Becsavartuk egy ágyneműbe, mert nem volt érszorítónk, aztán a szomszéd átjött, és azonnal szereztek egy autót, beraktuk a feleségemet. Amikor a kórházba értünk, a takaró tiszta vér volt, ki lehetett csavarni” – mondta a sérült nő férje. A férfi szerint a lövések a donecki reptér felől jöttek.

Az ukrajnai harcokban tavaly április óta 4300 ember vesztette életét. Az ENSZ szerint az elmúlt nyolc hétben megnőtt a halálos áldozatok száma, a szeptember 5-ei békemegállapodás óta naponta átlagosan tizenhárom katona, lázadó vagy civil veszti életét.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!