2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Budapest retró 2. 03:00

Iskolákat is be kellett zárni a hóviharok miatt

2014. január 28., kedd 12:27, frissítve: csütörtök 13:55

Hóviharok bénítják meg az Egyesült Államok középnyugati részét. Több városban az iskolákat is bezárták, és csak korlátozottan működik a tömegközlekedés. Amerika legészakibb részén közben a szokatlanul meleg időjárás okoz gondot. Alaszkában egy egész várost vágott el a külvilágtól egy lavina.

Minimális látási viszonyok, árokba borult autók, és hókotrók – ez a látkép az Egyesült Államok középnyugati részén. A sarkvidéki jeges légáramlatok olyan hideget hoztak a térségbe, hogy az Chicagóban, Milwaukee-ban, Cincinnatiben és Cleveland környékén az iskolákat és több közhivatalt bezártak, a tömegközlekedést korlátozták, az autósokat pedig arra kérték, hogy ha lehet, ne induljanak útnak.

Ohióban egyre kevesebb a síkosságmentesítéshez használt só, ám néhány nap alatt háromezer tonnát használtak fel csak ebben a városban. „Még van valamennyi sónk, és van olyan keverékünk is, ami a keményebb hideget is bírja” – mondta egy hómunkás.

Az előrejelzések szerint a hét közepéig még kemény fagyok várhatók a középnyugati térségben. Kilencszáz belföldi repülőjáratot töröltek. A hó és a szél több helyen ritka természeti jelenségeket is létrehozott.


Eközben Alaszkában éppen a szokottnál enyhébb hőmérséklet okoz fennakadásokat. A négyezer lakosú Valdez városát egy lavina zárta el a külvilágtól. A fagypont fölötti hőmérséklet és a sok csapadék miatt a hó meggyengült, és lezúdult a közutakra, több településen is megnehezítve a közlekedést.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!