2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:00

Intenzíven havazik: fennakadások és többtucatnyi baleset

2013. január 14., hétfő 07:59, frissítve: hétfő 11:22

Több baleset is történt az országban a havazás miatt. A katasztrófavédelem helyettes szóvivője azt mondta: már 25 balesethez riasztották a tűzoltókat, legtöbbször Somogy és Veszprém megyében.

Országszerte több helyen intenzíven havazik, az Országos Meteorológiai Szolgálat négy megyére másodfokú, Budapestre és további 7 megyére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki. Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Veszprém megyében 24 óra alatt több mint 20 centiméternyi friss hó is hullhat. Az élénk, helyenként erős szél pedig hóátfúvásokat okozhat. A déli megyékben pedig több helyen számítani kell gyengébb ónos esőre is.

Fennakadás a tömegközlekedésben

Fennakadásokat okoz a havazás a fővárosi tömegközlekedésben. Budapesten és környékén vasárnap este óta változó intenzitással havazik. A hó főként a budai hegyekben és a külső kerületekben okoz fennakadásokat a forgalomban. A tömegközlekedés járatai elindultak, de a csúszós utakon lassan haladnak, a kötöttpályás közlekedést pedig a váltók lefagyása, hóval való eltömődése nehezíti. Emiatt a legtöbb vonalon késésre kell számítani.

Késésekre kell számítani

Egyre több vonalon késnek a vonatok is. Az ország nyugati és középső részén az intenzív havazás mellett az ónos eső is váltóállítási problémákat okoz, 20-40 perces késésekre lehet számítani. A forgalmasabb állomásokon a MÁV megemelte a személyzet létszámát, a váltófűtő berendezések a maximumon működnek, de a folyamatos havazás és a vonatok okozta menetszél miatt minden vonat után újra kell tisztítani a váltókat.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!