2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Indul a szocialisták werberi gyűlöletkampánya

,

2014. március 19., szerda 15:19, frissítve: szerda 20:26

Össztüzet nyit az MSZP a kormánypárti jelöltekre, a szocialisták minden választókerületben lejárató szórólapokkal indítják meg gyűlöletkampányukat. A stratégiát Ron Werber dolgozta ki.

Leltár 2010–2014 címmel indult meg a baloldal lejárató kampánya. A postaládákba dobott szórólap szerint a négyéves Fidesz-kormányzás nem szólt másról, mint botrányokról és mutyikról. Korábban az MNO írt arról, hogy a baloldali választási koalíció személyre szabott szórólapokon támadja a Fidesz–KDNP egyéni képviselőjelöltjeit mind a 106 körzetben.

„A mai és a tegnapi napon elkezdett szórólapterjesztés gyakorlatilag a baloldal kétségbeesett válasza arra hogy nem tudnak mit kezdeni sem a Simon-üggyel, sem a Zuschlag-üggyel hosszú hetek óta” – reagált Hoppál Péter Fidesz-szóvivő.

A kampányt Ron Werber dolgozta ki, a 2002-es kampányban az ő tanácsára riogattak a szocialisták 23 millió román munkavállalóval, s Kövér László köteles beszédének kiforgatásában is része volt Werbernek. Gyurcsány Ferenc maga árulta el a róla szóló könyvben Debreczeni Józsefnek, hogy 2002-ben ő forgatta ki Kövér László beszédét, és épített rá külön kampányt a választások első fordulója előtt. Az izraeli szakembert Mesterházy Attila hívta vissza Magyarországra 2012 decemberében.

Braun kitérő választ adott

Az MSZP-s Braun Róbert, Medgyessy Péter egykori kommunikációs vezetője kitérő választ adott arra, hogy volt-e szerepe a negatív kampányban. A Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, Molnár Csaba pedig nem volt hajlandó válaszolni a kérdésre.

– Önök részt vettek ebben a negatív kampányban?
– Hazug Hír TV-nek hazug kérdésére a jövőben sem fogunk válaszolni.
– Miért mondja, nem tudja megerősíteni?
– Önök hazudnak, a kérdéssel is hazudott. És ön is tudja, hogy a hazug Hír TV-nek nem válaszolunk a kérdéseire.
– Miért gondolja ezt, nem akarja cáfolni?
– Köszönjük szépen! Önök hazudnak – mondta Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke.

Román munkavállalók után ukrán nyugdíjasok

A 23 millió román munkavállaló után most a tömeges ukrán nyugdíjkérelmekkel riogat az MSZP. Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja úgy fogalmazott, hogy Ukrajnában kifizetődő üzlet lett a magyar állampolgárság megszerzése, hogy magyar nyugdíjat kaphassanak az érintettek. A szocialista politikus azt mondta: a Bajnai-kormány fel akarta mondani a nyugdíjegyezményi szerződést, de a 2010-es kormányváltás miatt ezt már nem tudta megtenni, az Orbán-kormány pedig azóta sem döntött róla. Korózs szerint a magyar társadalombiztosításra évente milliárdos terheket rónak a szerződés alapján Ukrajnából benyújtott nyugdíjkérelmek.

„Jelenleg Ukrajnában az átlagnyugdíj nem éri el a 30 ezer forintnak megfelelő hrivnyát, a magyar átlagnyugdíj pedig eléri a 100 ezer forintot. Azt hiszem, nem kérdés, hogy melyik irányból jönnek a kérelmek. Ukrajnai újságok széltében-hosszában hozzák azt a hírt, hogy a múlt évben egy ukrán-magyar szakértői találkozó zajlott Ukrajnában, és az ukrán hatóságok felkészültek arra, hogy nagy lesz az érdeklődés” – mondta Korózs Lajos.

Elterelés a Simon-ügyről

A Fidesz szóvivője szerint a baloldal a Simon-ügyről próbálja elterelni a figyelmet a negatív kampánnyal. Zsigó Róbert azt mondta: Korózs Lajosnak volt szociális államtitkárként felelőssége van abban, hogy 2010-ben a nyugdíjrendszer az összeomlás szélére került. A Fidesz-szóvivő felháborítónak tartja, hogy az ukrán-orosz válság idején biztatja arra a baloldal a kormányt, hogy mondja fel a nyugdíjegyezményt Ukrajnával.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!