2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Időhöz jutnak a budapesti taxisok

2013. április 9., kedd 07:43, frissítve: kedd 21:20

Haladékot kapnak a fővárosi taxisok a taxirendelet legújabb tervezete szerint. Horváth Csaba érdekvédő a Hír TV Rájátszás című műsorában közölte: a budapesti városvezetés által előírt szigorításokat idén október helyett 2014 januárjától fokozatosan kell végrehajtaniuk a taxisoknak.

„2014. januárban lesz a fix tarifának a bevezetése, utána jövő év szeptemberétől lesz a színkorlátozás és 2015 júniusától lesz a gépkocsipark követelményeinek a bevezetése – fogalmazott Horváth Csaba a Rájátszásban. – Én úgy érzem, hogy az, ami a gépkocsivezetőknek a legkardinálisabb kérdés volt, hogy az autóparkot hogyan, milyen időtartammal, milyen anyagi forrással tudják lecserélni, arra kaptak lehetőséget” – tette hozzá az RT5 Taxi Holding vezetője.

Blokáddal tiltakoztak a taxisok

Mint arról korábban beszámoltunk, blokáddal tiltakoztak hétfőn taxisok a személyszolgáltatást újraszabályozó fővárosi rendelettervezet átdolgozott változata ellen. E szerint a telefonos rendeléseknél nem vezetnék be a fix tarifát. A Fővárosi Közgyűlés kedden rendkívüli ülésen tárgyal a jogszabályról. Tarlós István korábban tűrhetetlennek nevezte, hogy a taxisok egy része – ahogy ő fogalmazott – félroncs autókkal fuvarozza az embereket. A műszaki követelmények szigorításából a főpolgármester nem hajlandó engedni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!