2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:05

Horváth Csaba szerint Zuschlag pénzért hazudik

2014. március 8., szombat 12:40, frissítve: szombat 19:44

Mindent tagad a Zuschlag-ügyben Mesterházy Attila, Horváth Csaba pedig azt hangoztatta, hogy volt párttársa pénzért hazudik. A Zuschlag interjú egyik készítője szerint az MSZP működési mechanizmusát mutatja a nejlonszatyorban átadott milliók története.

Mesterházy Attila szerint egy szó sem igaz a Zuschlag-interjúból. A börtönviselt szocialista képviselő pénteken azt nyilatkozta, hogy ötvenmillió forintot kapott az MSZP titkos széfjéből egy nejlonszatyorban azért, hogy ne induljon 2006-ban a választáson. Az MSZP elnöke a párt nőnapi ünnepségén nem akart válaszolni az újságírók kérdésére, Horváth Csaba, a szocialisták fővárosi frakcióvezetője viszont azt mondta: szerinte Zuschlag János pénzért hazudik a volt pártjáról.

Zuschlag Jánost a Fidesz vette rá, hogy hazudjon volt pártjáról – ezt Szigetvári Viktor, az Együtt–PM társelnöke mondta. Bár Szigetvári az MSZP két kampányában, 2006-ban és 2010-ben is tevékenyen részt vett különböző posztokon, most azt állítja, soha nem látta a pártházban azt a titkos széfet, amelyről Zuschlag János beszélt a pénteki interjújában.

Az MSZP működési mechanizmusát mutatja a Zuschlag-történet – mondta Magyarország élőben című műsorunkban a börtönviselt volt politikussal interjút készítő G. Fodor Gábor. A Századvég Alapítvány kutatási igazgatója hangsúlyozta: a közpénzek elsikkasztása miatt hat év szabadságvesztésre ítélt Zuschlag János beszámolója az MSZP pártpénztárának kezeléséről riasztó jelenségekre utal. Bővebben >>>

Több év sem elegendő, hogy megtisztuljanak

Gátlástalanul hazudik a baloldal, ha menekülni kell – így reagált Kocsis Máté a Hír Televízió P8 című műsorában arra, hogy az MSZP tagadja Zuschlag János vádjait. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint megdöbbentő, hogy újabb és újabb ügyekben kényszerülnek magyarázkodásra a szocialisták. A politikus azt mondta: az MSZP a 2002–2010 közötti időszak örökségét nyögi a mai napig, és látható, hogy több év sem elegendő arra a szocialistáknak, hogy megtisztuljanak.

– Ez kicsit hasonlatos azzal, amikor Vadai Ágnes, Gyurcsány Ferenc párttársa az őszödi beszéd kapcsán is már Orbán Viktort látja mindennek a hátterében. Tényleg napok vagy órák kérdése, hogy tán azt is kijelentik majd lassan Gyurcsányék, hogy Orbán Viktor mondta el az őszödi beszédet. Semmilyen gátlás nincs bennük, hogyha menekülni kell. Ahelyett, hogy tisztességesen elmondanák, minden ügyben, hogy mi történt, a legelső dolguk, hogy hamisítást kiáltanak, azt mondják, hogy ez nem igaz, nem így volt – fogalmazott Kocsis Máté.

A Kocsis Mátéval készült teljes beszélgetést este 8 óra után a Hír TV P8 című műsorában láthatják.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!