2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Zárolták Simon számláit, honnan az újabb 130 millió?

2014. november 27., csütörtök 17:11, frissítve: szombat 13:47

Nem tudni, hogy milyen pénzből rendezte adótartozását az MSZP költségvetési csalással gyanúsított volt elnökhelyettese.

A Magyar Nemzet a hónap közepén számolt be arról, hogy Simon Gábor csaknem 130 millió forintot fizetett be az adóhatóságnak a külföldön rejtegetett vagyona után adóhátralékként. A pénz forrása ismeretlen, a Hír TV értesülése szerint ugyanis az egykori szocialista politikus külföldi bankszámláit a magyar hatóságok zárolták.

Simon Gábor néhány napja folytatólagos gyanúsítotti kihallgatáson járt a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) a 130 milliós összeg visszafizetése kapcsán. Érdemben továbbra sem válaszolt a neki feltett kérdésekre.

A Magyar Nemzet még februárban írta meg: Simon évek óta mintegy 240 millió forintnyi devizát őriz egy osztrák pénzintézetnél. Később kiderült, más bankoknál is százmilliókat rejteget, amelyekről vagyonnyilatkozataiban nem adott számot, utánuk nem adózott. Simon sajtóinformációk szerint márciusban az ügyészségen arról vallott, a külföldön rejtegetett százmilliók csak vagyonkezelésre kerültek a birtokába. Ám a közteher kiegyenlítésével gyakorlatilag elismerte, az eltitkolt vagyon az övé.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!