2024. 05. 07. Kedd Gizella napja
Jelenleg a TV-ben:

Európa a háború árnyékában - A Századvég Alapítvány konferen

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:10

Hoffmann: Nincs káosz, minden a tervek szerint halad

2013. szeptember 1., vasárnap 12:58, frissítve: vasárnap 16:09

Visszautasította a köznevelési államtitkár, hogy káosz lenne a tankönyvellátásban. Hoffmann Rózsa a Hír TV P8 című műsorában azt mondta: minden a tervek szerint halad, a gyerekek időben megkapják a könyveiket.

„Megerősítem: az első tanítási napon ott lesz minden gyermek asztalán a tankönyvcsomag, névre szólóan. Nem kell mászkálni a tankönyvhegyek között a tornateremben hetekig – hangsúlyozta az államtitkár. – Nem kell úgy kezdeni a tanítási hetet, hogy sorra maradnak el órák, mert a gyerekeket sorba kell állítani, hogy vegyék át a tankönyvüket. A gyerekeknek közel a fele, több mint 600 ezren, ez majdnem a fele az iskolába járó gyerekeknek, ingyen kapja meg ettől az évtől a tankönyvet” – tette hozzá Hoffmann Rózsa.

Hoffmann Rózsa beszélt a tanári fizetésekről is. A köznevelési államtitkár szerint 4500 olyan pedagógus van az országban, akinek olyan magas a jövedelme, hogy azt a pedagógus-életpályamodell bevezetésével járó béremelés nem tudja átvállalni. Hozzátette: még vizsgálják, hogy milyen bérelemekből állnak ezek a magas jövedelmek, de az államtitkár szerint lesz olyan, akit kompenzálnak.

„Indokolt megadni azt a többletet, hogy ha egy óriási nagy intézményt vezetett, ahol sok-sok szerteágazó feladata volt, ezért vezetői pótléka meghaladta az átlagot, vagy az önkormányzat kiegészítette. Ezt én indokoltnak tartom – mondta Hoffmann Rózsa, hozzátéve: – Nem tartom viszont indokoltnak azt, ilyet is találtunk nem egyet, ahol egy vezető havi rendszerességgel a több százezer forintnyi túlórája mellett, ami eleve megkérdőjelezhető, hogy hogyan tudott ő vezetni, hogyha ennyi órában tanított, még ügyeleti díjat is felvett százezer forintos nagyságrendben.”

Az oktatási államtitkárral készült teljes beszélgetés itt tekinthető meg.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!