2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Hitvány alaknak nevezte az elnököt

2014. március 6., csütörtök 13:55, frissítve: hétfő 12:27

Hugo Chavezre emlékeztek Venezuelában az egykori elnök halálának első évfordulóján. Az állami rendezvényen Nicolas Maduro államfő bejelentette, hogy az ország minden diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatot megszakít Panamával, amiért beleszólt az ország belügyeibe. Közben folytatódtak a Maduro távozását követelő tüntetések.

Könnygáz füstje lepte el Caracas utcáit – az ellenzéki tüntetők és a rendőrök összecsapásai Hugo Chavez halálának első évfordulóján is folytatódtak. A tiltakozó megmozdulások február közepe óta tartanak, a demonstrációk során eddig 18 ember vesztette életét. A résztvevők Nicolas Maduro elnököt okolják a rekordméretű infláció és a rossz közbiztonság miatt. A venezuelai válság ügyében összamerikai tanácskozást kezdeményezett a panamai államfő, akit Maduro ezért azzal vádol, hogy összeesküvést szőtt Venezuela ellen. „Nem engedjük meg senkinek, hogy beavatkozzon a hazánk dolgaiba, te hitvány alak, Panama elnöke!” – hangoztatta a venezuelai elnök.


Az állami megemlékezésen az elnök bejelentette: Venezuela minden diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatot megszakít Panamával. Az Amerikai Államok Szervezetének állandó tanácsa ettől függetlenül csütörtökön zárt ülést tart, amelyen eldönti, összehívja-e a pánamerikai térség külügyminisztereit.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!