2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Globál 09:10

Hiszékeny gyanús körülmények között mondott le

,

2014. július 15., kedd 20:39, frissítve: szerda 07:04

Gyanús körülmények között, a törvényben előírtnál hamarabb mondott le önkormányzati tisztségeiről Hiszékeny Dezső. A szocialista politikus korábban azt állította, a sajtóból értesült arról, hogy nyomoznak ellene Angyalföld gazdálkodásával összefüggésben. A gyanú szerint Hiszékeny ötmillió forintot kért egy vállalkozótól, hogy átjátssza neki egy üzlethelyiség bérleti jogát.

A 13. kerületi Pozsonyi úton van az az üzlethelyiség, amelynek bérleti jogát az MSZP-s alpolgármester ötmillió forintért lett volna hajlandó átjátszani egy vállalkozónak. Hiszékeny Dezső tagadja, hogy kenőpénzt kért volna, és azt állítja, az ellene folyó nyomozásról is csak a sajtóból szerzett tudomást. A kerület nem lakáscélú ingatlanjainak hasznosításáért jelenleg a szocialista polgármester, Tóth József fia Tóth Péter felel. Hiszékeny Dezső azt állítja, a feltételezett ügylet időpontjában még nem ő intézte az önkormányzat ingatlanügyeit.

A Fidesz kerületi frakcióvezetője szerint nehezen hihető, hogy Hiszékeny nem tudott az őt is érintő nyomozásról. Kugyela Attila arra hivatkozott, hogy a hatóság az önkormányzatnál, illetve a kerület ingatlanjait kezelő társaságnál is tartott házkutatást, éppen a Hiszékeny Dezső hatáskörébe tartozó ingatlanügyletek miatt. „Egyértelmű, hogy ha nyomozó tevékenység folyik, akkor nyilván a nyomozók célirányosan egy adott kérdéskör körül mozognak. Tehát az állítás szerintem nem állja meg a helyét, valamilyen fokú információja kellett legyen arról, hogy konkrétan miről is folyik a nyomozás” – mondta a kerületi önkormányzat fideszes frakcióvezetője.

Az április hatodikán parlamenti mandátumot nyerő Hiszékeny Dezső a választást követően még ragaszkodott az önkormányzati tisztségeihez, nemrég azonban annak ellenére, hogy erre törvény nem kötelezi,  lemondott az alpolgármesterségről és az önkormányzati képviselőségről. Arra a kérdésre, hogy ennek van-e köze az ellene folyó eljáráshoz, nem válaszolt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!