2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 09:05

Hiába várták Goodfriendet, nem ment el a bizottsági ülésre

2014. november 14., péntek 15:50, frissítve: péntek 19:08

Hiába várta André Goodfriendet a Jobbik a vállalkozásfejlesztési bizottság pénteki ülésére, az amerikai ügyvivő nem jelent meg a testület előtt.

Az ülést Volner János, a testület jobbikos elnöke nyitotta meg, aki már hétfőn, napirend előtti felszólalásában jelezte, hogy konkrétumokat vár az amerikai ügyvivőtől az állítólagos korrupciós botránnyal összefüggésben. Az ülésen az ügyvivő mellett meghallgatták volna Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert, Vida Ildikót, a NAV elnökét és Heim Pétert, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnökét is – aki bár cáfolta, sajtóhírek szerint szintén rajta van a kitiltottak listáján.

„Heim Péter úr tájékoztatott előzetesen arról, hogy nem kíván a bizottság ülésén részt venni. André Goodfriend úr nem küldött írásos választ, néhány perccel az ülés megkezdése előtt a titkárom érdeklődött a titkárságán, Goodfriend úr ott azt a tájékoztatást adta, hogy egyéb bokros teendői miatt nem tud eleget tenni a meghívásnak. Vida Ildikó titkárságáról pedig az a válasz érkezett szóban néhány perccel az ülést megelőző telefonos érdeklődésünkre, hogy az elnök asszony nem kíván eljönni a bizottság ülésére” – közölte Volner János.

A nemzetbiztonsági bizottság ülésén is meghallgatnák

A Fidesz-frakció a parlament nemzetbiztonsági bizottság ülésén hallgatná meg az amerikai ügyvivőt a beutazási tilalom ügyében. Közleményükben azt írják, hogy az ügyben továbbra is várják Amerika valódi bizonyítékait, a tegnap átadott dokumentum ugyanis aláírás, fejléc és pecsét nélkül komolytalan. Megismétlik, hogy Magyarország jogállam, ezért az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, bizonyítékok nélkül pedig senkit nem lehet megvádolni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!