2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Hiába a KGB-s múlt, a szocialista jelölt győzelmére számítanak

2014. november 23., vasárnap 07:00, frissítve: vasárnap 12:48

Időközi országgyűlési képviselő-választást tartanak ma Újpesten. A kerületben Kiss Péter szocialista képviselő halála miatt írták ki a voksolást. A szocialisták jelöltje, Horváth Imre KGB-s tanulmányai miatt került a kampány középpontjába, pártja szerint a jelölt a múltja ellenére is nyerni fog. A Fidesz Hollósi Antal Gábort, a Jobbik pedig Urbán Flórián volt válogatott labdarúgót indítja. A választáson 19 óráig adhatják le szavazatukat a kerület lakói. A szombati kampányzárókon a Fidesz jelöltje fejlesztéseket ígért, az LMP lufikat, a szociáldemokraták elnöke pedig arcképes szappant osztogatott.

Egymás után tartották a sajtótájékoztatókat az újpesti piacnál és a városházánál a pártok képviselői. Schmuck Andor érkezett a legkorábban. A Szociáldemokraták elnöke saját képével díszített szappant osztogatott és még kampánytollat is cserélt a Fidesz helyi jelöltjét támogató Simicskó Istvánnal. Schmuck azt mondta: a baloldal többi pártja a kampányban megpróbálta visszalépésre bírni. „Olyan megkeresések voltak, amelyek világossá tették, hogy azt szeretnék, ha eljátszanánk, hogy a baloldalon egyetlen jelölt van. Én meg azt mondom, hogy ha a baloldalon egyetlen jelölt van, az nem garancia a sikerre” – fogalmazott a pártelnök.

A LMP lufikkal, a Jobbik hangosbeszélőn hangolt az időközi választásra, a szocialisták elnöke pedig párttagok társaságában próbálta meggyőzni a helyieket, hogy az MSZP jelöltjét támogassák. Bár Tóbiás József a párt jelöltjével, Horváth Imrével közösen tartott sajtótájékoztatót, csak az elnök beszélt. Tóbiás szerint az újpesti politikusnak nem kell szégyellnie KGB-s múltját. „Büszke vagyok arra, hogy olyan országban élek, ahol az ország hatvan százaléka elismerést vívott ki szakmai munkájával. Ez Horváth Imrének is köszönhető.”

Horváth Imréről a Magyar Nemzet írta meg, hogy a rendszerváltás előtt, 1984-ben határőrtisztként részt vett egy öt hónapos KGB-s tanfolyamon Moszkvában. A jelölt mögül ezután a DK és az Együtt is kihátrált. A pártelnök szerint így is van esély a győzelemre. „Most vasárnap arról döntenek, hogy csatlakoznak-e azokhoz, akik az elmúlt hetekben tízezrével egyértelműen elmondták, hogy elég volt abból a kormányból, amely több adót vesz el és még így sem tudja finanszírozni a korrupt állam működését” – mondta Tóbiás József.

A Fidesz jelöltje, Hollósi Antal Gábor a sportállamtitkár és kormánypárti polgármesterek társaságában kampányolt. Azt mondta: a kerület akkor tud fejlődni, ha a fideszes polgármester mellett kormánypárti a körzet országgyűlési képviselője is. „Ez az egyetlen helyes út, amit az önkormányzat tett. A fejlesztések, amelyek magukért beszélnek és amelyek folyamatban vannak, csak akkor valósíthatók meg, ha egy irányba mozdul a kormány és eltökéltség jellemzi a szimpatizánsainkat, hogy elmennek és szavaznak” – hangsúlyozta Hollósi Antal Gábor.

Vasárnap Kiss Péter szocialista képviselő júliusi halála miatt tartanak időközi választást Újpesten. A voksoláson tizenhárom jelöltre lehet majd szavazni.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!