2024. 05. 10. Péntek Ármin, Pálma napja
Jelenleg a TV-ben:

Balaton retró

Következik:

Híradó 12:00

Hétfőtől jön az újabb rezsicsökkentés

,

2013. június 29., szombat 15:13, frissítve: vasárnap 17:56

Hétfőtől újabb hat közüzemi szolgáltatásért kell kevesebbet fizetni. Átlagosan 10 százalékkal csökken a víz- és a csatornadíj, de olcsóbb lesz a szennyvízszippantás, a szemétszállítás, a palackos gáz és a kéményseprés is. Erről egy hete döntött a parlament. Így számításaik szerint egy átlagos család zsebében évente 95-100 ezer forint marad meg. Ősztől újabb tízszázalékos rezsicsökkentés várható.

Hétfőtől újabb hat közüzemi szolgáltatás díja csökken. Átlagosan 10 százalékkal lesz kevesebb a víz és csatornadíj, a szennyvízszippantás, a szemétszállítás, a palackos gáz és a kéményseprés. Erről egy hete döntött a parlament.

– A kéményseprés és a szippantásnál egy nagyobb intervallumban, például Budapesten 44 százalékkal fog csökkenni a lakossági teher. Egyértelmű, hogy a családokat szeretnénk az újabb rezsicsökkentéssel megsegíteni. Év elején a lakossági energiaárak csökkentek 10 százalékkal – a gáz, a villany és a távhő ára, ha ezt a 9 tételt összeadjuk, akkor egy átlag család akár 95-100 ezer forintot is meg tud spórolni egy évben – mondta Németh Szilárd, a rezsicsökkentés végrehajtását ellenőrző munkacsoport vezetője.


A Fidesz szerint Magyarország ellen tovább folyik a baloldal és az unió rezsi eljárása. Hoppál Péter, a párt szóvivője azt mondta: arra kérik a kormányt, hogy ne engedjenek egyikük nyomásásnak se.

– A Fidesz arra kéri a miniszterelnököt, hogy a jövő keddi Európa Parlamenti ülésen ne hagyja, hogy a folyamatok olyan irányba menjenek, hogy a rezsicsökkentés politikáját fel kelljen adni Magyarországon.  Fontos, hogy Orbán Viktor kitartson a magyar elszántság mellett, és a rezsicsökkentés politikája tovább menjen – jelentette ki Hoppál Péter.

A kormány tervei szerint ősztől, de még a fűtési szezon előtt újabb 10 százalékkal csökkentik a gáz és a távhő árát is. De tervezik még a temetkezés díjának, valamint a tűzifa árának a csökkentését is.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!