2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:25

Hazugságra buzdít a szocialista kampányfőnök

Hír TV

2014. szeptember 26., péntek 10:03, frissítve: szombat 20:13

Hazugsággal kampányol a XVIII. kerületi MSZP képviselőjelöltje és kampányfőnöke a Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint. Kőrös Péternek nem ez az első botránya, a kerületi polgármesterjelölt mégis kitart mellette.

Hazugsággal kampányol a XVIII. kerületi MSZP képviselőjelöltje és kampányfőnöke a Hír TV birtokába került hangfelvétel szerint. Kőrös Péter arra biztatja párttársait, hogy ígérjenek 30 százalékos lakbércsökkentést, ha pedig nyernek a választáson, akkor ne váltsák be az ígéretet, hanem fogják rá arra, hogy rossz állapotban vették át a költségvetést a Fidesztől. Kőrös Péternek nem ez az első botránya, a kerületi szocialista polgármesterjelölt ennek ellenére kiáll mellette.

„Két helyi képviselő fog most következni. Kőrös Péter egyúttal kampányfőnök is, és jelen pillanatban többet foglalkoztatja a politikai ellenfelünk kampányfőnökként, mint képviselőjelöltként. Remélem, arról is fogunk majd beszélni, hogy mit tesz Kőrös úr a Havanna érdekében, mert ez szolgálná a kerület érdekét, hogy erről beszéljünk elsősorban.” – Így mutatta be a csütörtöki havanna-lakótelepi lakossági fórumon a szocialisták képviselőjelöltjét Szaniszló Sándor polgármesterjelölt. A baloldal a XVIII. kerületben a többi közt az önkormányzati lakások bérleti díjának 30 százalékos csökkentésével kampányol.

– Azt gondolom, hogy felelősen leírtuk a programunkban, hogy erre készülünk, amennyiben a választók felhatalmazást adnak, ismétlem, ha és amennyien a költségvetés idei helyezte ezt lehetővé teszi, akkor idén meglépjük. Amennyiben üres kasszát találunk, akkor a 2015. évi költségvetés elfogadását követően csökkentjük az önkormányzati lakások bérleti díját – mondta Kőrös Péter.

Az újabb, a Hír Televízió birtokába került felvételen viszont már nem így nyilatkozik Kőrös Péter. Arra biztatja párttársait, hogy ígérjék meg a lakbércsökkentést, és ha nyernek, akkor úgysem kell beváltaniuk az ígéretet, hiszen hivatalozhatnak arra, hogy rossz állapotban vették át a költségvetést a kerület eddigi vezetésétől.

„Amennyiben ránk szavaz, novembertől 30 százalékkal csökkentjük a lakbérét. Halál komolyan mondom. Ha megnyeritek a választás, akkor majd azért nem csináltok, mert ráfogjátok arra, hogy mennyire sz*r ez az állapot, amelyben átvettétek a költségvetést” – hangzik el.

Kőrös Péternek nem ez az első botránya. Korábban a Hír Televízió egy olyan hangfelvételt hozott nyilvánosságra, amelyen a képviselőjelölt egységsugarú síkidomoknak nevezte a választópolgárokat. Később pedig a Pestisrácok.hu birtokába került hangfelvételen arról beszélt, hogy hazugságokat terjesztett, ugyanis a fele sem volt igaz azoknak az állításoknak, amiket a sajtó segítségével a kormánypárti polgármesterről nyilvánosságra hozott.

A botrányok ellenére kiáll kampányfőnöke mellett a XVIII. kerületi szocialista polgármesterjelölt. „Kőrös úr egy kiváló kampányfőnök, aki összeszervezi azokat a feladatokat, amelyek ahhoz kellenek, hogy a kerületben győzzön a baloldal. Megértem, hogy egy jó kampányfogás lenne, hogyha a másik oldal kampányfőnökét valahogy el lehetne ütni, a kerület érdekéről beszéljünk” – mondta az MSZP-s polgármesterjelölt.

Kőrös Péter egyébként a korábban nyilvánosságra került hangfelvételek miatt büntetőfeljelentést tett. Szerinte ugyanis azok manipuláltak, ráadásul illegálisan készültek a XVIII. kerületi pártszékházban.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!