2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Körhinta 13:00

Hazatérhettek a tíz évig fogva tartott clevelandi nők

2013. május 8., szerda 16:09, frissítve: csütörtök 09:49

Hazaengedték a kórházból az évtizedes fogva tartásból hétfőn kiszabadult clevelandi nőket. Az orvosok szerint fizikailag mindhárman jól vannak. Az egyik nőnek a fogság alatt született gyereke. A rendőrség a ház tulajdonosát és két testvérét is őrizetbe vette.

Lufikkal és transzparensekkel várták haza szülei a 23 éves Gina de Jesust. A lány egyike annak a három nőnek, akiket évtizedes fogság után szabadított ki a rendőrség. Ginát 2004-ben, 14 évesen rabolták el. „Köszönöm mindenkinek, aki segítette a családomat. Ez egy csoda, egy igazi csoda. És nagyon nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta a lány nagynénje.

Megláncolva tartották fogva a tíz éve elrabolt clevelandi nőket - közölték az amerikai hatóságok. A három áldozat már elhagyhatta a kórházat. Ginával együtt még két nő volt fogságban egy clevelandi házban. Azután tudtak kiszabadulni, hogy a 27 éves Amanda Berry-nek sikerült elmenekülnie az egyik szomszéd segítségével. A férfi a szomszédos házból kihallatszó segélykiáltásokra lett figyelmes, és segített kitörni az ajtót a menekülő nőnek. Ezután riasztották már együtt a rendőröket. A clevelandi házból végül 4-en szabadultak ki, a három elrabolt nővel ugyanis egy kislány is volt. Mint kiderült, a 6 éves gyerek Amanda Berry-é és a fogság alatt született. Hogy ki az apa, egyelőre nem tudni.

Volt már ügye a clevelandi emberrablónak a rendőrséggel

A rendőrség őrizetbe vette a clevelandi ház 52 éves tulajdonosát, Ariel Castrót. A férfinek volt már ügye a rendőrséggel, 1993-ban családon belüli erőszak miatt tartóztatták le. Két testvére is őrizetbe került. Az elmúlt években a rendőrök jártak már a Castro-háznál, egy verekedés miatt riasztották őket. Akkor azonban a szomszédokkal ellentétben semmi gyanúsat nem vettek észre.

„Láttunk egyszer egy meztelen nőt a hátsó udvarban. Nem tudtuk, ki ő, megjelent egy férfi és azt mondta neki, azonnal menjen vissza a házba. A nő pedig berohant az épületbe” – nyilatkozta egy helybeli lakos.

A szövetségi nyomozók több környékbeli házat is átkutatnak, egy negyedik lányt is keresnek. Ő 2007-ben tűnt el, akkor még csak 14 éves volt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!