2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 15:00

Havazik az egész országban

2015. január 25., vasárnap 17:00, frissítve: hétfő 07:37

Már csak Veszprém megyében van érvényben másodfokú figyelmeztetés a havazás miatt. A megyében kamionstopot is el kellett rendelni több útszakaszon. A Dunántúlon és Pest megyében már csak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Traktorokkal is takarították az 13-as utat, hiába. Visszafújta a szél a havat. Ezért akit lehetett, visszafordítottak vagy megállítottak a rendőrök. Csak az hajthatott be, aki a közelbe ment. A többi autósnak várnia kellett. Ők csak konvojban, hókotró felvezetéssel mehetettek tovább Komárom felé. „Folyamatosan dolgoznak itt a gépeink, és a problémát főleg a kamionok jelentik, amik ha elakadnak, nem tudnak továbbmenni, azok megnehezítik a közlekedést, és amiatt a rendőrség segítségével próbáljuk a forgalmat szabályozni” – mondta Barabás Tihamér, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. üzemeltetési osztályvezetője. Kora este már megnyitották a 13-as főút Kisbér és Komárom közötti szakaszát is.

A Győr-Moson-Sopron megyei Sokorópátkán is gondot okozott a hó és a szél. Sokan elakadtak és árokba csúsztak, egy autóst stábunk mentett ki a hóból. „Per pillanat nyolcan dolgozunk, de ha szükséges, akkor mozgósítunk majd embereket” – fogalmazott Báci Ferenc falugondnok.



A legtöbb hó Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom és Fejér megyében esett. „Készenlétbe helyeztük azokat az illetékes védelmi bizottságokat, amelyek az adott területen működhetnek, illetve intézkedtünk a melegedőhelyek készenlétbe helyezésére és vagy megnyitására” – nyilatkozta Czomba Péter, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Elzárt település egyelőre sehol sincs. Több út azonban járhatatlan a nyugati országrészben. Veszprém megyében kamionstopot vezettek be több útszakaszon. „Négy úton van még mindig 7 és fél tonnás járművekre korlátozás: 82-es, 83-as 77-es és 7317-es. Itt a kamionok és a 7,5 tonnás autók nem járhatnak” – nyilatkozta Csépányi-Barczi Petra, a Veszprém megyei katasztrófavédelem szóvivője. Több kamion hajnal óta vesztegel az út szélén. Senki sem tudja, mikor mehetnek tovább.

Reggel óta havazik Pest megyében is. Hókotrókkal takarítják az utat, itt azonban nem okozott nagyobb fennakadást a télies időjárás. A jövő héten is marad a télies időjárás. Esőre, hózáporra, havazásra és lehűlésre is készülni kell, akár mínusz 10 fok is lehet.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!