2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Híradó 22:15

Három nappal a vb előtt még mindig sztrájkolnak

2014. június 9., hétfő 18:50, frissítve: csütörtök 08:43

Metródolgozók sztrájkolnak Sao Paulóban. A tömegközlekedés emiatt akadozik a városban, pedig csütörtökön itt rendezik a labdarúgó-világbajnokság nyitómeccsét. A tiltakozókra a rendőrök is lecsaptak.

Ötödik napja sztrájkolnak Sao Paulóban a metródolgozók. Brazília legnagyobb városában három nappal a labdarúgó világbajnokság kezdete előtt nagy a káosz. A dolgozók azért sztrájkolnak, mert az infláció kétszeresét vagyis 12 százalékot meghaladó béremelést akarnak, a közlekedési vállalat csak 8,7 százalékot adna. A készenléti rendőrség elveszítette a türelmét, és megtámadta a munkabeszüntetőket. Több embert letartóztattak. „Tizenhárom metróalkalmazottat tartóztattak le, de nem fogjuk hagyni, hogy a bajtársaink börtönbe kerüljenek, hiszen nem követtek el bűnt, csak sztrájkoltak” – mondta egy tüntető.

Az ingázók nincsenek kibékülve a kialakult helyzettel. „Ha nem lesz metrónk csütörtökig, akkor néhány szurkoló nem fog tudni a stadionhoz érni. Bár a Luz állomáson ott a keleti vonat, de az emberek többsége oda sem fog tudni eljutni: a metrótól függ, hogy elérik-e a keleti vonatot, tehát igen biztosan hatással lesz a világbajnokságra” – mondta egy utas.

A rendőrség könnygázt is bevetett a munkabeszüntetők ellen. A közlekedési vállalat pedig bejelentette: hatvan embert kirúgnak a sztrájk és a tüntetések miatt. A helyi bíróság törvényellenesnek minősítette a munkabeszüntetést. „Ez rossz. Ez megmutatja, milyen is Brazília. Nincs szervezés, nincs semmink, türelmünk sincs, és ez az ország rendez világbajnokságot. Gratulálok” – mondta egy másik utas.

A labdarúgó-világbajnokság csütörtökön kezdődik a Brazília–Horvátország mérkőzéssel Sao Paulóban, a város további öt meccsnek ad otthont, köztük az elődöntőnek.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!