2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Három frakció faggatja még Navracsicsot

2014. október 3., péntek 12:27, frissítve: hétfő 08:32

A hétből csak három európai parlamenti frakció élt a lehetőséggel, hogy további két kérdést tegyenek fel Navracsics Tibor oktatási, kulturális, ifjúsági és állampolgársági biztosjelöltnek. A magyar politikusnak hétfőig, írásban kell válaszolnia.

Vasárnap este kilenc óráig kell írásban válaszolnia Navracsics Tibornak arra a hat további kérdésre, amelyeket az Európai Parlament szakbizottságának tagjai tettek fel neki szerdai meghallgatása után.

Az Európai Néppárt például arra kíváncsi, hogyan lehet az Európa a polgárokért elnevezésű programot kevesebb pénzből hatékonyabban működtetni, valamint milyen tervei vannak a jelöltnek a felsőoktatás színvonalának javítására.

A Liberálisok azt kérték, magyarázza meg Navracsics Tibor, hogy a médiatörvény egyes rendelkezései, például a kötelező regisztráció, a médiahatóság politikai ellenőrzése, a tájékoztatási kiegyensúlyozottságra kötelezés, illetve a független csatornákat sújtó reklámadó hogyan áll összhangban az európai értékekkel. A Liberálisok szerint a hallgatói szerződések sértik az egyik uniós alapelv, a szabad helyváltoztatás jogát.

Navracsics Tibor a meghallgatáson úgy fogalmazott: fellépne az ellen, ha Európa-ellenes tendencia mutatkozna a magyar oktatási rendszerben. A liberálisok szerint ezzel a biztosjelölt tagadta a magyar oktatáspolitika problémáit, és kérték, hogy ezt az ellentmondást oldja fel.

Az euroszkeptikusok frakciója pedig azt várja, hogy Navracsics Tibor határolódjon el Orbán Viktortól és a Fidesztől, mert szerintük a média- és igazságügyi reform eredeti tervezete ellentétes volt az EU alapjogi chartájával. Egyúttal azt is kérdezik, hogy a recessziós időszakban hogyan tudná megnövelni az oktatásra fordítható kereteket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!