2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje 03:00

Harminc métert zuhant egy busz, sok a halott

,

2013. július 29., hétfő 17:50, frissítve: kedd 13:40

39-re emelkedett a Dél-olaszországi buszbaleset halálos áldozatainak száma. Tegnap, késő este egy olasz turistákat szállító busz 30 méteres mélységbe zuhant egy viaduktról.

Az autóbusz Nápolyba tartott, amikor Campania régióban az autópályán egy völgyhídról a 30 méteres szakadékba zuhant. Szemtanúk szerint a sofőr nagy sebességgel vezetett az autópályán, és elveszítette az uralmát a busz felett, több autóba is belerohant, és átszakította a korlátot.

A roncsokat a sziklás hegyoldalban találták meg, egy nehezen megközelíthető helyen. Sok halottat az oldalán fekvő, felismerhetetlenségig összetört busz alatt találtak meg. A rendőrség szerint a sofőr sem élte túl a zuhanást. „Ilyen súlyos baleset nem történik mindennap, ma sajnos igazi tragédiát láttunk. Először a sérülteket kellett kimenteni, akik a buszban rekedtek, majd az áldozatok holttestét” – mondta Alessio Barbarulo tűzoltóparancsnok.


Olasz sajtójelentések szerint 11 embert kórházba szállítottak, többet válságos állapotban. A hatóságok egyelőre csak találgatják, mi okozhatta a balesetet, eddigi feltételezések szerint a jármű fékei romolhattak el. A tűzoltó szerint olyan sebességgel ment a busz, hogy a sofőrnek esélye sem volt a zuhanás megakadályozására. „Mint egy olyan ember mondom, aki vezet, és nem tűzoltó: a viadukt korlátjának meg kellett volna akadályozni az ilyen balesetet. De nyilvánvaló, hogy az ütközés olyan erős volt, hogy a védőkorlát átszakadt” – jelentette ki a tűzoltóparancsnok.

A járművön 50 zarándok, köztük több gyerek utazott, egy hétvégi kirándulásról tértek volna haza a dél-olaszországi nagyvárosba.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!