2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

A Hóvirág őrs naplója 11:00

Halálos áldozatot is követelt a pokoli vihar

2013. május 20., hétfő 10:54, frissítve: kedd 07:05

Már halálos áldozata is van az amerikai Oklahoma államban végigsöprő tornádóknak. A legnagyobb károkat Oklahoma City környékén okozta a vihar. Egy lakókocsiparkot teljesen lerombolt, fákat döntött ki és villanyvezetékeket szakított le a szél. Több ezren maradtak áram nélkül.

A Hír TV képein látható lakókocsiparkot teljesen letarolta a vihar Oklahoma környékén. Az Egyesült Államok közepén fekvő államban egyszerre négy tornádó csapott le. A legnagyobb forgószél csaknem egy kilométer széles volt. A leszakított villanyvezetékek miatt ezrek maradtak áram nélkül. A hatóságok figyelmeztetésére a legtöbben menedékbe húzódtak, de volt, aki nem kapta meg az üzenetet: egy 79 éves férfi holttestét a szabadban találták meg a hatóságok. A tűzoltók és a vöröskereszt önkéntesei házról házra járnak, hogy felmérjék a károkat és ellássák a sérülteket.


Az oklahomai forgószelek egy nagy, északkeletre tartó viharrendszer részei voltak, amely tornádókat okozott Iowa, Minnesota, Kansas és Illinois államban is. Legutóbb egyébként a múlt héten, Texasban pusztítottak forgószelek az Amerikai Egyesült Államokban, akkor hatan vesztették életüket.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!