2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Halálos áldozatokat is követelt a vihar

2015. február 2., hétfő 18:10, frissítve: kedd 10:17

Halálos áldozatai is vannak az Egyesült Államok északkeleti részén tomboló hóviharnak. Repülőjáratok ezreit törölték országszerte.

Kamionok várják a műszaki mentést az Egyesült Államok északi és északkeleti részén. Sok településen nem nyitottak ki az üzletek, az iskolákban nincs tanítás. A helyi sajtó szerint ez a harmadik legnagyobb havazás az utóbbi negyven évben. Detroitban egy éjszaka alatt harminc centi hó esett, akárcsak Chicagóban és még sokfelé a Nagy-tavak környékén. Az erős havazás miatt több repülőtéren leállt a közlekedés, járatok ezreit törölték. Chicagóban, Detroitban, valamint a New Jersey-ben lévő Newarkban és az arizonai Phoenixben sem szállnak fel a gépek.

Az erős havazásnak áldozatai is vannak: ketten közlekedési balesetben haltak meg, ketten pedig hólapátolás közben kaptak szívrohamot: az egyik áldozat egy rendőr, aki a garázs elől akarta eltakarítani a havat. Az ohiói Toledóban a város polgármesterét kellett kórházba szállítani, ő az utak ellenőrzése közben balesetet szenvedett. A viharok miatt mintegy húszezer otthon maradt áram nélkül. Az előrejelzések szerint a következő napokban még keményebb lesz a tél. Ismét havazások várhatók a térségben Chicago és Boston vonalán. A kissé délebbre fekvő New Yorkban a hóesést időnként ónos eső válthatja fel, ezért a város polgármestere óvatosságra intette a lakosságot.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!